Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Çarşamba Böyle mi güzel olacak-mış!...

Çarşamba Böyle mi güzel olacak-mış!...

Tarih tekerrürden mi ibarettir!...

Sanırım aynen öyle. Tarih yeniden hortladı desek de yeniden tekrarlanıyor desekte tarih tekrarlanıyor evet...

2009 yılında hatırlayacağınız gibi tüm ilçe otobüslerinin Samsun Büyükşehir Merkezine girmesi yasaklanmıştı.

Bu karar sonrasında Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar Çarşamba Özle Halk Otobüsçülerini o günlerde desteklediği bu yasağa karşı çıktığı iddia edilmişti... 

Bu karar sonrasında Çarşamba Özel Halk Otobüsçüleri Belediye evleri olarak bilinen Samsun girişinde günlerce eylem yapmış ve çıkan olaylar nedeni ile Samsun ve Çarşamba Özel Halk Otobüsçüleri Türkiye'yi bırakın dünyaya rezil edilmişti...

O gün Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz' a karşı çıktığı iddia edilen Çarşamba   Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın geçen yıllar içinde ani manevra ettiği iddiaları akılları karıştırıyor.

***

Tüm bu sorun ve sıkıntıları çözüm merkezi sözüm ona Çarşamba Belediye Başkanı olduğu iddia edilirken, bugünkü duyumlara göre ise tam tersine Yusuf Ziya Yılmaz' a karşı çıktığı iddia edilen Başkan Dündar'ın bu gün kendisinin belediyesince çözümsüzlük merkezinin merkezine oturduğu iddia ediliyor. 2009 yılından 2015 yılına geldiğimizde yaşandığı iddia edilen olaylara bakın.

İlk  sorun taksi durağında yaşandı. Bakın taksicilerin başına gelenlere:

Geçmiş yıllarda tarihi Emirgan çeşmesi yanında ki Taksi durağı ada park projesi çerçevesinde yıkılmış daha sonra aynı yerde Balık haline (adapark) inen yolun başında küçük bir baraka kurularak çözüme gidilmişti.

Lakin gelin görün ki, Taksi durağından bazı taksicilerin aynı zamanda AK Parti yönetimi ve Belediye Meclis üyesi olması burada da Başkanla sıkı muhalefete girmesi sonucunda geçtiğimiz aylarda o baraka da yerle bir edilmiş ve taksiciler mağdur olduğu iddia edilmeye başlanmıştı.

Taksicilerin bu durumuna geçici olarak o taksi durağı Adliye binası otoparkının girişine şemsiye kurdurularak çadır taksi konumunda iş yaptırmaya zorlanmış...

İşin garip yanı yıkılan baraka tipi taksi durağı ise resmi bir durak olduğu fakat Belediye yetkilileri o alanda  Şelale yapacağız iddiası ile yok edilmiş.

Yeşilırmak yanında Şelale yapılacak koca Çarşamba' da başka yer kalmamış...

Yine iddialara göre o taksi durağında eski bir Belediye Meclis üyesi olmasa idi veya eski AK Parti İlçe yöneticisi olmasaydı, Belediyeye muhalefet etmeseydi bu gün o taksi durağı yıkılır mıydı?..

Gelelim dolmuşçuların sıkıntı ve telaşlarına:

Dolmuşçuları istim üzerine getiren olay son günlere damgasını vuruyor. En kısa sürede dolmuşçulara kalıcı çözüm bulunmadığı takdirde, ilçenin dolmuş taşımacılığı durma noktasına gelirse sorumlusu kim olacak?

Ya da dolmuşların gösterilen yeni güzergaha girmesi ile kaldırılacağı belirtilen duraklar söküldüğü vakit o dolmuşlar cadde ortasında durup yolcu indir- bindirme yapmayacak mı?.

Yaptıkları anda zaten felç durumda olan Çarşamba ilçe araç trafiği  tamamen kilitlenmeyecek mi?

Bu duraklar durup dururken neden yıkılıp, güzergahlarının değiştirilmesi isteniyor?

Otobüsçülerin sorunu anlaşıldı diyelim. Taksi durağında ki problemi de hadi anladık diyelim.

Peki Dolmuşçular Belediye ile ne sorun yaşadı? Durup dururken Dolmuşçularla bu inatlaşma, durakları yıkma, güzergah değiştirme hastalığı, nereden çıktı!

Bu ateşi yükseltene kadar Belediye yetkilileri ilçenin henüz mahalle olmuş yeni ilçe merkezine bağlı mahallelere adam gibi bir hat kurup sorun çözme yoluna gitmesi gerekirken var olan güzergahlarda ki sorun ve sıkıntıları ayyuka çıkarmanın asıl nedeni ve hedefi nedir?

Bu sorunları çıkartarak Belediye Başkanı AK Partiye daha az oy aldırmak mı istiyor?.

"Ben olmaz dediğim olmaz, yaparsanız yok olursunuz" der gibisine AK Parti İl Başkanlığına, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve AK Parti Genel Merkezine mesaj mı verilmek isteniyor!..

Ya da Belediye başkanı olarak Çarşamba'da keyfim ne isterse onu yaparım mantığı mı çalıştırılmak isteniyor. İddia edildiği gibi yoksa birileri birilerinin adamı olmadığı için mi yok edilmeye çalışılıyor!

Hani Halka hizmet için geliyordunuz, gelmiştiniz?.

Halkı sıkıntıya, dolmuşçuları rezalete, taksicileri sefilliğe göndererek, Değişen Çarşamba'nın Modern yüzü böylece mi ÇARŞAMBA GÜZEL OLUYOR denilmek isteniyor.

İlçede ki birlik ve beraberliği kuruyoruz diyenler; en kısa sürede bu ilçeyi kaosa sokarak geçmişte Yusuf Ziya Yılmaz Başkana karşı açılan savaşın benzerini Çarşamba' da dolmuş, taksicilere yaşatarak yeni bir cephe açmaya mı uğraşıyor...

"Çarşamba güzel oluyor mu, yoksa Çarşamba güzel yok oluyor mu?" demeye uğraşıyorsunuz.

Anlamadık. Anlayan bir yetkili inşallah bir açıklama yapar...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi