Çarşamba Belediye Başkan Adaylığında ORTALIK KARIŞTI!

Çarşamba Belediye Başkan Adaylığında  ORTALIK KARIŞTI!
AK Parti’de Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan olarak belirlendikten sonra gözler Çarşamba Belediye Başkan adayı kim olacak sorusuna çevrildi. Adaylar arasında isimler 5 e çıktı. Şanslı aday acaba kim olacak?

AK Parti’de Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkan adaylıklarının iki etapta açıklanacağının açıklanmasının ardından bu gün ilk etapta Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın açıklanması siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırmıştı. Hafta sonu İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Halit Doğan’ın kesin adaylık açıklamasının ardından gözler İlçe Belediye Başkanlıklarına çevrildi. Elbette ki Halit Doğan’dan boşalan Çarşamba Belediye Başkanlığı için açıklanacak aday ismi de büyük önem kazandı.

Özellikle Çarşamba ilçesinde AK Parti’den kimin aday olacağı yanıt arayan soru olurken, AK Parti’de Çarşamba Belediye Başkanlığı Adaylığı için önce ki gün gazetemizde, “Samsun’a Halit Doğan, Çarşamba’ya Nihat Soğuk” manşeti ile Çarşamba’ya Nihat Soğuk adını iletmiştik. Ancak siyasetin rüzgarı bu isimden sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Halit Doğan’ın aday gösterilmesi ile ibreler ani değişime uğradığı belirtiliyor.

Siyasi çevrelerin değişim rüzgarı ile ilçelerde de devam edeceğine inanan ve AK Parti içinde köklü bir değişim ısrarı üzerine güçlü aday isimleri de çoğaldığı ve isimlerin de ısrarlı oldukları öğrenildi. Çarşamba Belediye Başkan adaylığı için, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Halit Doğan’ın açıklanmasının ardından yerine halen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden ve AK Parti Samsun İl Başkanlığı Teşkilat Başkanı Ender Gür, Çarşambalı Tarihçi Yazar Adem Taflan, Ak parti samsun İl gençlik kolları başkanı Mücahit Yılmaz isimleri gündeme geldiği ve ayın 15. İnde açıklanacak isimler arasında bu üç isim için kıyasıya yarış olacağı iddia ediliyor.

AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ve diğer yetkililerin hem geleceğe uygun genç isimler ve parti tabanı ile halkın vizyonu olan, Eğitim seviyesi yüksek, her kesimin oyunu alacak gelecek vaad eden isimlerle yola devam etmek istedikleri öğrenildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber