Çarşamba-Ayvacık karayolu asfaltlanıyor

Çarşamba-Ayvacık karayolu asfaltlanıyor
Çarşamba Ayvacık Karayolu onarım ve bakım çalışmaları hızla sürdürülüyor. Yeniden Beyyenice Köyü ile Ayvacık’a kadar olan yol asfaltlanıyor

 

Çarşamba Ayvacık Karayolunun Beylerce – Beyyenice Köyü arasında ki 5 kilometrelik yol yapım çalışması 2 yıldan bu yana sürüncemede de olsa yapımı sürüyor. Bu yol güzergahında yol yapımının aşladığı günden bu yana meydana gelen kazalarda hayatlar kararmıştı. Bu arada ki yol yapım çalışmalarını sürdüğü dönem içinde Sefalı Yokuşunda ki yolda meydana gelen yol çökmesi sonrasında meydana gelen kaza ve şikayetler neticesinde uzun süre yol tamirat çalışmalarına başlanılmıştı.

Karayolları bu çökme meydana gelen Sefalı yokuşunun tamiratı akabinde Beyyenice Köyü sınırlarından başlamak üzere Ayvacık İlçesine kadar olan tahmini 20 kilometrelik yolun yeniden onarılarak asfaltlanarak tamiratına karar verdiği öğrenildi. Bu karar sonrasında başlanılan yol onarım ve asfaltlama çalışmaları hızla devam ediyor. Yol güzergahında eski asfalt kazılarak zemin düzeltiliyor ve akabinde dolgusu yapılarak asfalt dökülerek onarımı tamamlanıyor.

Yol çalışmasında Karayolları Çarşamba ilçe sınırlarının sonu olan Baraj bölgesine kadar yapımı tamamlamak üzere olduğu gözlenirken araç sürücüleri özellikle bu bölgeden sonra daralan Ayvacık yolu üzerinde nasıl bir onarım ve asfaltlama olacağını merak ettiklerini dile getirdiler. Yine de asfaltın yenilenmesinin bile büyük bir başarı olduğunu belirten sürücüler ve Ayvacıklı vatandaşlar, “İlçe olduğumuz yıldan bu yana hemen hemen ilk defa bu kadar geniş ölçekte bir yol bakım ve onarımı yapılıyor. İnşallah kısa süre içinde bu yol çift şerit olarak yeniden yapılarak kısa sürede tamamlanmasıdır. Aksi takdirde turizme açılması hedeflenen Ayvacık’ın yol çilesi yüzünden turistlerin de gelmesi ve ilçenin gelişmesi çok zor ve hatta mümkün olmayacaktır” şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

Haber-Foto. Nevzat Akkaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber