Çarşamba Anadolu Lisesinde Tsm Konseri Büyüledi…

Çarşamba Anadolu Lisesinde Tsm Konseri Büyüledi…
Samsun Çarşamba İlçesinde eğitim veren Çarşamba Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğü son sınav öğrencilerine Türk Sanat Müziği konseri verdi. Konsere öğrencilerden büyük ilgi oldu.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 2012-2013 sanat sezonu boyunca planladığı eğitim konserlerinden ikincisini 10 Ekim 2012 tarihinde Çarşamba Anadolu Lisesinde gerçekleştirdi. 6 saz, 5 ses sanatçısı ile düzenlenen konser lise öğrencilerince beğeniyle izlendi.

 Yapılan etkinliğe ilişkin Koro Müdürü Sinem Özongan,  “Klasik Batı Müziği ve Hint Müziği ile beraber dünya üzerinde süreklilik ve gelenek oluşturma bakımından mevut üç klasik müzikten birisi olarak kabul edilen Klasik Türk Müziğini, günümüz popüler kültürüyle beslenen genç nesillere tanıtmak, sevdirebilmek ana hedefiyle buradaydık. Gerek Samsun içerisinde gerekse yakın çevresinde bu amaçla devam edecek olan eğitim konserlerimizde bizden desteklerini esirgemeyen tüm öğretmen ve okul müdürlerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Çarşamba Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Baş ise konser sonrasında geçen yıl son sınıflara Türk Sanat Müziği konseri verilmesi girişiminde bulunduklarını ve öğrencilerin çok sevdiğini bunu devamlı hale getirilmesini istediler. Bu yıl son sınıflarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz için Okulumuz rehberlik Öğretmeni ve öğrencilerimizin ÖSS ye hazırlı öncesinde moral ve motivasyonunun sağlanması için böyle bir organizasyon istediler ve bizler de bunu gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin bu heyecanı ve konsere ilgisi bizi de şaşırttı. İkinci yarı yani Mayıs ayında yeniden ve okulumuzun tümünü kapsayacak konser ile öğrencilerimizi bir kere daha buluşturmayı hedefliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu,  Mini konserinde solistler, Nazan Saral, Özlem Acar, Esin Varol, Serkan Varol, ve Osman Ergen’e sazları ile orkestra da Kemanlar da Kenan Yakar ve Mustafa Mutlu, Kanun da Onur Cicin, Klarnette Osman Saraç, Ud da Nihat Koşar ve Ritim de Okan Dolgunyürek  eşlik ettiler.  Konser boyunca öğrencilerin tüm şarkılara hem eşlik etmesi hem de alkışlar ve eğlenceyle izlemesi dolan salonda konser sonuna kadar dikkatlice konseri izlemesi herkesi sevindirirken öğrencilerden de konserin tam not almasını sağladı. 

Konserde öğrencilerin Türk Sanat Müziğinde sanatçıları ve okunan parçaları heyecanla dinleyip sık sık alkışlarla tempo tutarak konsere katkı vermeleri herkesi şaşırtırken Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğüne bağlı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu personellerini de heyecanlandırarak, “Samsun genelinde Çarşamba Anadolu Lisesi öğrencileri kadar bu müziğe ve konsere ilgi alaka ve heyecanı başka hiçbir okulda görmedik. Bu okulda ki ilgi ve sevgi bambaşka. Burada ki ilgi Samsun da başka yerde görmedik. Hepsini çok seviyoruz ve teşekkür ediyoruz diyerek hayranlıklarını gizleyemediler.

 

 

carsamba-anadolu-lisesinde-tsm-konseri-buyuledi…-(4).jpg

carsamba-anadolu-lisesinde-tsm-konseri-buyuledi…-(3).20121011101358.jpg

carsamba-anadolu-lisesinde-tsm-konseri-buyuledi…-(2).20121011101450.jpg

Haber- Foto: Nurhan Güzel- Kenan Gün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber