Çarşamba AK Parti İlçe Divan toplantısı dikkat çekti

Çarşamba AK Parti İlçe Divan toplantısı dikkat çekti
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Yola çıktığımız tarihte, gelecekte umudu tükenmiş, yarınından umutsuz olan insanların, iş, aş, sağlık ve eğitim problemlerinin maksimum seviyede olduğu bir dönemde Ak Parti kurulmuştur.

 

 

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Yolsuzlukların, yoksullukların, yasakların olduğu bir dönemde AK Parti kurulmuş, AK Parti bu ülkenin üzerine ışık gibi doğmuştur" dedi

AK Parti Çarşamba İlçe Danışma Kurulu Meclisi Toplantıları'na, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir  ve Tülay Bakır, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar,  AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, AK Parti Kurucu Başkanı Mustafa Acar, eski ilçe başkanı Ahmet Yılmaz, İl Genel Meclis Üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, İlçe Belediye Meclis üyeleri, ilçe Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Köy ve Mahalle Temsilcileri katıldı.

İlçe Divan Toplantısında ilk olarak AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir başka programı olması nedeni ile ilk konuşmayı gerçekleştirdi. Demir, “AK Parti ile 9,5 yıllık iktidarlarında yerel yönetimlerle olsun, teşkilatlarla olsun her geçen seçimde başarı üstüne başarı koyarak bu günlere geldik. Bu Ülke de yıllardır yapılamayan hizmetleri yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Ancak teşkilatlar ile Belediye Başkanları ve Milletvekillerinin uyumlu çalışması ile bu hizmetlerin alındığı gözle görülüyor ki bu teşkilatı muhalefet bile kıskanıyor. Bu teşkilatın birlik ve beraberliği bozulmamalıdır. Bu nedenle İlçe teşkilatı Belediye ile ve özellikle de Belediye Başkanının Teşkilatla birlikte mutlaka ama mutlaka görüş ve fikir alışverişi yaparak önümüzde ki seçimlere hazırlanması gerekiyor” dedi. Konuşması sırasında belediyenin teşkilatla birlikte hareket etmesi gerekir ifadeleri üzerine gözler bir anda teşkilatla sıkıntı yarattığı sürekli gündeme getirilen belediye başkanına çevrildi. Milletvekili Demir konuşmasını bitirir bitirmez salondan ayrıldı.

Milletvekili Demir’ den sonra Genişletilmiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, ilçe teşkilatının yapmış olduğu ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Köse, kendilerinin ikinci defa göreve gelişlerinin tam birinci yılında 39. U genişletilmiş İlçe Divan toplantısının yapıldığını belirterek bu çalışmalarda emeği geçen tüm teşkilat mensuplarına, İl Genel Meclis Üyelerine, Belediye Meclis Üyelerine, Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve yöneticilerine, Köy ve Mahalle Temsilcilerine teşekkür ederek geçtiğimiz günler de % 15 üye kaydı hedefine ulaştıklarını dile getirdi.

Köse, “Bu defa da yeni bir hedef koyduk. Üye kayıtlarında kısa sürede % 25 üye katdı hedefine ulaşmak için yoğun çaba göstermeliyiz. Bu çalışma içinde üyelikler için partimizin tüm birimlerinin canı gönülden ve hızlı bir şekilde çalışarak kısa sürede3 % 25 hedefine ulaşacaklarına inanıyorum. Bu çalışmalarımızın yanı sıra ilçemizde Milletvekillerimiz ve teşkilatımızla birlikte ilçemize çok büyük hizmet ve yatırımlar getirdik. Mesela kısa sürede Yeni Devlet Hastanesinin inşaatının tamamlanarak hayata geçirilecek. Diğer çalışmaları zaten sizler ve Milletvekillerimizle birlikte titizlikle takip ederek kısa sürede tamamlayacağımıza inanıyorum. Son olarak Büyükşehir Yasası meclisten onaylanarak Cumhurbaşkanımıza imzaya çıkartıldı. İnanıyorum ki kısa sürede bu yeni kanun imzalanarak Samsun’umuzun da içinde bulunduğu kanunla beraber ilçemiz de Büyükşehir ile daha fazla ve daha büyük yatırımları alacaktır. Hepinize emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı Mehmet köse’ den sonra 2004 yılında Belediye başkanlığına geldik ve çalışmalarımıza başladık diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Dündar, “Göreve geldiğimizden bu yana güzel ve hızlı yatırım ve hizmetler yaptığımızı hepimiz biliyor ve görüyoruz. Önümüzde ki önemde de bu hizmetlerimizi devam ettireceğiz diyerek konuştu ve konuşmasının ardından kürsüyü AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır ‘a devretti. Bakır, felaketler gelmeden, can kayıpları olmadan tüm önlemlerin alınması gerekir diyerek başladığı konuşmasında son bir yıl içinde Samsun ve İlçelerinde sel ve doğal afetler olduğunu bu nedenle kısa sürede dere yataklarının ve yapılan hizmetlerin geleceğe yönelik başka sıkıntı yaratılmadan düzenli şekilde yapılması gerektiğine işaret edere konuşmasını dere ıslahları ve yeni yapılacak yatırımlar da halkın güvenliği ve hayatının ön plana alınacağı şekilde düzenlenmesi gerekliliğine işaret ederek konuşmasını tamamladı.

İl Başkanı Fuat Köktaş’ın konuşması öncesinde İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları’nın konuşmalarının ardından, Köy ve Mahalle Temsilcileri, ilçe de yaptıkları çalışmaları ve talepleri dile getirdiler. Yapılan değerlendirmelerin, görüş alışverişinin ardından talepleri ve görüşleri aldığını dile getiren AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Partimizin omurgası siz değerli teşkilatlarımız ile birlikte, beraber yürüdüğümüz bu yolda milletimize hizmet etmek amacıyla gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Yola çıktığımız tarihte, gelecekte umudu tükenmiş, yarınından umutsuz olan insanların, iş, aş, sağlık ve eğitim problemlerinin maksimum seviyede olduğu bir dönemde Ak Parti kurulmuştur. Yolsuzlukların, yoksullukların, yasakların olduğu bir dönemde AK Parti kurulmuş. AK Parti bu ülkenin üzerine ışık gibi doğmuştur.  Ülkemizin önünü açan, ülkemizin aydınlık yarınlara, geleceğe hazırlama fırsatını milletimize veren Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunarız.  Ve yine, yakın ışıkları! Türkiye aydınlansın çağrısına ses vererek 3 kasım 2002'de bu ışıkları yakarak ülkemizi aydınlatan milletimize siz değerli hemşehrilerimize teşekkürlerimizi şükranlarımızı sunarız." diye konuştu.

KÖTÜ GÜNDE İNSANLIĞIN YARALARINI SARDIK

Başkan Köktaş, "Işıkları yaktık, bakın neler oldu! Türkiye'yi dünya da bilinen, konuşulan, izlenen ve saygı duyulan bir ülke haline getirdik. Örnek alan değil, örnek olan bir ülke olduk. Yardım alan ülke değil, yardım eden ülke olduk. Gündemi belirlenen bir ülke olmaktan çıktık, dünya da gündem belirleyen bir ülke olduk. Dünyanın neresinde bir felaket meydana geldiyse, Türkiye olarak herkesten önce orada olduk.

Kötü günde insanlığın yaralarını saran ülkelerden biri olduk. Dünyanın 3’ te 1 ile karşılıklı olarak vizeleri kaldırarak itibarlı ülke olduk." dedi.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇILDI

Ekonomi, ulaşım, sağlık, eğitim ve bir çok alan da Türkiye kabuğunu kırmış yoksulluğu, yolsuzluğu kader olarak görmemiş, yapmış olduğu disiplinli çalışmalar sayesinde ülkenin önünü açmıştır diyen Başkan Fuat Köktaş, " Önce sağlık teşkilatımızın sağlıksız bürokrasisini tedavi ettik.  Artık T.C. kimlik numarası ile her türlü iş ve işlem anında yapılabiliyor. Rehin alma, hastanede rehin kalmayı ortadan kaldırdık.

Ekonomi de 3 Kasım 2002'den önce 36 milyar dolan olan ihracat rakamımız 10 yılda 135 milyar dolara çıkmıştır.  170 bin yeni derslik inşaat ettik. Ülkemizin sahip olduğu toplam dersliğin % 35 ini iktidarımızın 9 yılında halkımıza kazandırdık.  Ulaşımda 52 yılda  945 kilometre demir yolu inşa edilmişken 10 yılda 1086 kilometre demiryolu inşa etmiştir." dedi.

HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDA OLDUK

Ülkemizin demokratikleşmesi, normalleşmesi adına milli güvenlik kurulunu sivil bir işleyişe kavuşturduğunu dile getiren AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Sivillerin askeri mahkemelerinde yargılanmalarına son verdik. Batı Çalışma Grubu'nun devamı niteliğindeki Başbakanlık Takip Kurulu çalışmalarına son verdik.  Bütün bunları 7 kez önüne gittiğimiz, yetki  istediğimiz, destek istediğimiz, halkımızın, milletimizin vermiş olduğu yetki ve destekle yaptık.  Biz yola çıkarken ve yolda yürürken halkımızla, milletimizle hep beraber yürüdük.  Asla onlara tutamayacağımız, gerçekleştiremeyeceğimiz sözleri vermedik.  Diğer siyasi partilerin yöneticileri gibi, iktidara geldikten sonra halkımızı unutmadık.  Her fırsat buldukça; bayramlarda, vatandaşlarımızın üzüntülü günlerinde, yaz kış demeden sokak sokak, mahalle mahalle, köy köy, belde belde, ilçe ilçe, vatandaşlarımızla bir olduk, birlik olduk, güçlü olduk.  Değil salonlara, meydanlara sığmadık." diyerek sözlerine son verdi.

carsamba-ak-parti-ilce-divan-toplantisi-dikkat-cekti1.jpg

carsamba-ak-parti-ilce-divan-toplantisi-dikkat-cekti3.jpg

carsamba-ak-parti-ilce-divan-toplantisi-dikkat-cekti4.jpg

carsamba-ak-parti-ilce-divan-toplantisi-dikkat-cekti6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber