ÇARŞAMBA ADALET ORMANI KURULDU

ÇARŞAMBA ADALET ORMANI KURULDU
Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde cezalarını infaz eden yükümlülerin gönüllü katkılarıyla ve Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül’ün katılımıyla Çarşamba Adalet Ormanı’nın ilk fidanları dikildi.

Suç işleyen bireylerin ıslah edilmeleri, yeniden topluma kazandırılmaları ve cezalarının infazı sonrasında saygın bireyler olarak toplumdaki yerlerini almaları amacıyla “Geleceğe yapılan en büyük yatırım insana ve doğaya yapılan yatırımdır” düsturuyla yola çıkan Adalet Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ile güzel bir ortaklığa imza atarak ülkenin dört bir yanını ağaçlandırmaya başladı.

Bakanlık tarafından başlatılan “Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi” ile tüm ülkede eş zamanlı olarak hükümlü, yükümlü ve personelde ağaç sevgisinin pekiştirilmesi, çevreye olan duyarlılığın artırılması en önemlisi ülkenin ağaçlandırılması ve erozyon kontrolünün sağlanmasında kurum olarak katkıda bulunmak amacıyla “Adalet Ormanları” oluşturulmaya başlandı.

Çarşamba Adalet Ormanında 8345 m² alan fidanla buluştu

Çarşamba Adalet Ormanı’nın kurulmasında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül; “Kıyamet koparken bile elinizde bir fidan varsa onu dikiniz” hadisi ile doğa sevgisi ve ağaç dikmenin önemiyle sonraki nesillere daha iyi ve tahrip olmamış bir doğa bırakmak adına doğayı korumayı ve ağaçlandırma faaliyetlerini bir vatandaşlık görevi olarak görülmesi gerektiğini, böylece gelecek kuşaklara daha yeşil bir Çarşamba bırakmanın mümkün olabileceğini belirtti. Bununla birlikte hem yükümlülerin dikili bir ağacı olması sağlanacak hem de infazlarını böyle güzel bir faaliyetle yerine getirmeleri sağlanacaktır dedi.

Bu kapsamda Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde cezalarını infaz eden yükümlülerin gönüllü katkılarıyla yapılan fidan dikimine Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Adalet Komisyonu Başkanı Yakup Bulur, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Mustafa Kemal Çelik, 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Abdullah Aydoğan Karakılıç, Cumhuriyet Savcıları Yasin Yakar ve Yusuf Bayri, A Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Selman Akın, Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar ve denetimli serbestlik kurum personeli katıldı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber