Çarçur

Çarçur
Çarşamba’da geçtiğimiz yaz birçok ara yola parke taşı döşendi, kaldırım çalışmaları ve peyzaj çalışmaları yapıldı. Fakat plansız işleyen işlerden kaynaklı yazın döşenen bu yollar şimdilerde alt yapı çalışmaları yapılmadığı için kazılıyor

 

Çarşamba’da geçtiğimiz yaz, birçok alanda devam eden çalışmalar vatandaşların yüzünü güldürmüştü. O ödemde gazetemizde yaptığımız haberlerde altını çizerek belirttiğimiz bir konu vardı; ‘üstü tamam da peki ya altı.’ Bizler daha bu haberlerle uğraşırken Samsun bölgesinde Çarşamba’da dâhil olmak üzere bol yağışlı bir yaz geçirdi ve bizim haberlerimizi ispatlar şekilde Çarşamba’da bazı bölgelerde su baskınları meydana geldi.

Dediğimiz gibi biz bu haberleri yazarken yağmuru hesaba katmamıştık bizim bir düşüncemiz vardı; oda yazın yeniden döşenmeye başlanacak olan doğalgaz çalışmaları idi. Israrla sorduk yolları yapılıyor peki doğalgaz döşenirse ne olacak? diye. Bu sorularımızın arasından bir ay geçti geçmedi birde baktık ki Çarşamba’da doğalgaz çalışmaları yeniden başlamış, Çarşamba’nın belirli bölgeleri bu amaçla kazılmıştı bu kazılan yerler arasında tabi ki daha yapılalı 1 ay olmuş yollar da vardı.

Biz olayı doğalgazdan beklerken bu kez işin içine ÇALIK YEDAŞ girmiş ve elektrik kablolarının yer altına alınması için çalışma başlatmıştı. Yine olan oldu ve Çarşamba’da yapılalı çok kısa bir zaman olmuş daha taşları yerine oturmamış yollar kazılmaya başladı.

Uzun çarşıda hata mı yapıldı?

Evet biz bu alanlardaki olayların vahametini incelerken bir de gördük ki bazı bölgelerde yapılan yolların altında kanalizasyonlar patlamış; sıfır asfalt kesilmişti. Bunların en sonuncusu ise daha yapım aşamasında olan bir yerde gerçekleşti. Uzun Çarşı’da başlayan tadilatı hatırlarsınız. Çarşının kaldırım ve ışıklandırması, yeni bir görünüm için değiştirilmeye başlamıştı. Değişime ilk olarak Çarşının ana sokağından başlanmış ve sokağın kaldırım ve yol kısmı tamamlanmıştı. Bir hafta geçmeden ilk gol su borusundan geldi ve yapılan yollar sökülerek patlayan su boruları tamir edildi.

Uzun sokak ile ilgili gelişmeler bununla da sınırlı değil; edindiğimiz bilgilere göre aceleye gelen uzun çarşının kaldırımları ince taşlardan yapıldığı için araç trafiğine açılması durumunda taşların üzerinden geçecek olan ağır tonajlı araçları kaldıramayacağı bundan kaynaklı da sokağın döşeli yolarının söküleceği ve yerine çakma taş denilen farklı bir taş ile döşeneceği söyleniyor.

Peki bu paralar kimin cebinden çıkıyor

Yapılan bu plansız çalışmaların faturası vatandaşa çıkarılıyor. Yapılan plansız çalışmalardan kaynaklı bozulan yolların parası istisnalar dışında Çarşamba Belediyesine faturalanmıyor ama dolaylı yoldan vatandaşın cebinden çıkıyor. Nasıl mı; Çarşamba Belediyesi tarafından yapılan yeni bir yolu kazan Doğalgaz ya da elektrik firması bozduğu yolu yapmakla yükümlü. Ama zamanında planlı şekilde yapılmayan bu çalışmalardan kaynaklı firmalar çalışmalarının ücretlerinin masrafını, ödenen vergiler, elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlarla vatandaşlara ödetiyor.

Haberexpres’ten Uyarı

Yukarıdaki haberimizde belirli bir konuya ışık tutmak istedik. Fakat bekleyen başka tehlikeler yok mu? Bu kadar alt yapı çalışmasının aynı anda yapılması akıllara Terme’de son dönemde yaşanan ve yaklaşık 4 bin vatandaşın etkilenerek hastanelere başvurduğu olayı akıllara getiriyor. Henüz tam olarak nedeni açıklanmamasına rağmen içme suyundan kaynaklandığı düşünülen olayın bir benzeri Çarşamba’da da olabilir mi? Neden mi? Bu kadar alt yapı çalışmasının plansız şekilde yürütüldüğü bir ortamda yapılan bir çalışmadan kaynaklı, içme suyu hattına karışabilecek tehlikeli bir madde, mikrop vatandaşlarında sağlığını tehlikeye sokabilir. Biz Haberexpres gazetesi olarak uyaralım da varsın gerisini siz düşünün.

Haber-Foto: Serkan Karahan

carcur-(2).jpg

carcur-(3).jpg

carcur-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber