Canik'ten yabancı çocuklara Türkçe belgesi

Canik'ten yabancı çocuklara Türkçe belgesi
Canik Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Türkçe kursunu tamamlayan yabancı çocuklara belgeleri verildi

Canik Belediyesi Dış İlişkiler Birimi öncülüğünde, ülkelerinde yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Samsun’da yaşayan Suriye, Irak, Afganistanlı ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenen Türkçe kursu tamamlandı.

Bir yıldır devam eden çalışma kapsamında düzenlenen kursta 70 misafir çocuk, çevreleriyle kolay iletişim kurmaları ve toplumsal uyum sağlamaları amacıyla Türkçe eğitimi aldı. Türkçe kursunu tamamlayan yabancı çocuklar, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

canikten-yabanci-cocuklara-turkce-belgesi-(2).jpg

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen belge törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Metin Yılmaz, Dış İlişkiler Müdürü Ali Kemal Tural ile Türkçe kursuna katılan yabancı çocukların aileleri katıldı. Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen kursları başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazanan çocukları tebrik eden Başkan Osman Genç, bugüne kadar 200'ün üzerinde yabancı kadın ve çocuğa Türkçe kursu verdiklerini söyledi.

 

“İnsanlık adına hizmet”

Ensar-muhacir anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Başkan Osman Genç, "Açtığımız dil kursunun amacı mülteci konumundaki misafir çocukların savaştan dolayı yaşadıkları endişe, korku ve fobilerini yenmek, savaş psikolojilerini üzerlerinden atmak, ayrıca yaşadıkları ve yerleşik hayat sürdükleri yerlerde barışık, sağduyulu bir hayat sürdürmelerini sağlamaktır. Çünkü bu çocukların eğitimini geleceğimiz ve toplum huzuru adına çok önemsiyoruz. Tüm çabamız insanlık adına bir hizmet yürütmektir. Bunun da en önemli ayağını eğitim oluşturmaktadır" dedi.

 

200 kadın ve çocuk Türkçe öğrendi

Savaşın en büyük mağdurlarının çocuklar, kadınlar ve yaşlılar olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Suriye, Irak, Afganistan’daki karışıklıklar nedeniyle ülkemize ve şehrimize gelen çocuklar eğitim-öğretimden mahrum olmaktadır. Biz medeniyetimize yakışır şekilde onlara kol kanat açıyoruz. Tabi ki temennimiz misafir kardeşlerimizin ülkelerindeki iç karışıklıkların bir an önce bitmesi ve ülkelerine huzur içerisinde dönmeleridir. Ancak bu geçiş sürecinde biz de bu çocuklarımıza yönelik örnek olması amacıyla dil eğitimi düzenliyoruz. Bu dil kursları hem misafir kardeşlerimizin bizim insanımızla hem de bizim insanlarımızın misafir kardeşlerimizle doğru iletişim kurması açısından önemsiyoruz. Bugüne kadar 200'ün üzerinde kadın ve çocuk Türkçe öğrendi" diye konuştu.

 

Türkçe şiir okudular

Törende çocukların ilgisiyle karşılaşan Başkan Osman Genç, Türkçe öğrenen çocuklara belgelerini verdi. Belgelerini Başkan amcalarından alan çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken, Başkan Genç'e de kursu düzenlemesinden dolayı Türkçe teşekkür etti. Türkçeyi gayet güzel bir şekilde konuşan çocukları okudukları Türkçe şiirler ve şarkılarla da beğeni kazandı. Başkan Osman Genç, yeni dönemde de 120 çocuk ve kadının Türkçe öğrendiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim