CANİK'TEN MİLLİ BİRLİK KOŞUSU

CANİK'TEN MİLLİ BİRLİK KOŞUSU
CANİK'TEN MİLLİ BİRLİK KOŞUSU

Canik Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği ortak projesi kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Milli Birlik ve Kardeşlik Koşusu düzenlendi. Samsunlu ve misafir yabancı gençlerin yer aldığı koşuda birlik ve beraberlik görüntüsü sergilendi.

Canik Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Avrupa Birliği Yüksek Komiserliği tarafından Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Milli Birlik ve Kardeşlik Koşusu düzenlendi. Baruthane Koşu Pisti'nde bu yıl ilki gerçekleştirilen koşuna Samsunlu gençlerin yanısıra Suriyeli, Iraklı ve Afganlı gençler birlikte koştu. Samsunlu ve misafir gençlerin kaynaşması amacıyla düzenlenen koşunun startını Canik Belediye Başkanı Osman Genç verdi.

AMAÇ, GENÇLERİ KAYNAŞTIRMAK

Koşu startını vermeden önce yaptığı konuşmada, muhacir olarak göç ederek Samsun'a ve ülkenin değişik illerine gelmiş olan Suriyeli, Iraklı, Afganlıların misafir olduğunu belirten Başkan Genç, "Onlar muhacir biz ise ensarız. Bu duyguyla kardeşlerimiz için anlamlı bir projeye daha imza attık. Ensar olarak yurtlarından kopmak zorunda kalan muhacir kardeşlerimizle Samsunlu gençlerimizi kaynaştırmak, buluşturmak istedik. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Milli Birlik ve Beraberlik Koşusu ile şehrimizde bulunan Afgan, Iraklı ve Suriyeli gençlerimiz ile Samsunlu gençlerimiz arasındaki birlik ve beraberlik daha da artacaktır" dedi.

KARDEŞLİK FOTOĞRAFI

Canik Belediyesi olarak hem ülke dışında hem Samsun’da mazlum insanların yanında olduklarını dile getiren Genç, "Kardeşlik demek aynı karından olmak demek değildir. Aynı inanca sahip olanlar kardeştir. Bizim bu insanlarla gönül ve tarih bağımız var. Biz de kardeşliğin gereğini yerine getiriyoruz. Onlara ve ailelerine zaten normal zamanlarda gerekli şekilde yardımlarda bulunuyoruz. Ancak bu yardımlarımızı hiç duyurmuyoruz. Ensar-muhacir örneğini şehrimizde yaşatırken bu sefer Milli Birlik ve Beraberlik Koşusu ile kardeşlik fotoğrafını yansıtmak istedik" diye konuştu.

SAMSUNLU VE MİSAFİR GENÇLER YARIŞTI

Başkan Osman Genç, konuşmaların ardından bu yıl ilki düzenlenen Milli Birlik ve Beraberlik Koşusu'nun startını verdi. Samsunlu gençler ile Iraklı, Suriyeli ve Afgan gençlerin birlikte yarıştığı koşunun ardından, Başkan Osman Genç, dereceye giren gençlere madalyalarını verdi.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir