CANİK'TE KUTLU DOĞUM GECESİ

CANİKTE KUTLU DOĞUM GECESİ
Hz. Muhammed doğumunun 1442. yılında Canik'te muhteşem bir etkinlikle anıldı.

Canik Belediyesi, SAYDER ve KEYDER işbirliğiyle, Hz. Peygamber’in doğumunun 1442. yılında Kutlu Doğum Gecesi düzenlendi. Canik Kültür Merkezi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen geceye Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eşi Nimet Genç, SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Muhteşem gecede davetliler Ertuğrul Erkişi'nin söylediği Türk tasavvuf müziği eserleriyle duygulu anlar yaşadı.
Etkinlik öncesi Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Her Kadın Hacer'dir" adlı fotoğraf sergisini gezdi. Gecede konuşan Başkan Genç, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in 1442 yıl önce kanı ortadan kaldırıp, kardeşliği getirdiğini ve böyle bir peygamberin ümmeti olduklarını belirterek, "İslam Peygamberimizi her alanda iyi algılamalıyız" dedi.
İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılın kardeşliğe ihtiyaç duyulan bir yüzyıl olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Bu yüzyılın Peygamberimizin mesajının iyi algılanan bir yüzyıl olacağına inanıyorum. Biz, rahmetin varlıkların bütününü kuşattığı bir dünyanın, bir medeniyetin insanlarıyız. Bizim ruhumuzun rengi merhamettir. Biz de böyle bir etkinlikle hem Peygamberimizi anmak hem de onu daha iyi anlamayı amaçladık” diye konuştu.
Davetlilerin tanışma ve kaynaşma imkanı da bulduğu gecede sanatçı Ertuğrul Erkişi, söylediği Türk tasavvuf ve Türk sanat müziği eserleriyle duygusal bir gece yaşattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz