Canik'te kadınlara özel etkinliker

Canikte kadınlara özel etkinliker
Canik Belediyesi, Canik İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Medicana Hastanesi işbirliğinde 8 Mart Kadınlar Haftası Etkinlikleri düzenlenen törenle başladı. Bir hafta boyunca her gün çeşitli dallarda sağlık hizmetlerinden faydalanacak kadınlar, programa yoğun ilgi g

 


Canik'te 8 mart kadınlar haftası etkinliklerinin ilk günü 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde başladı. Diyetisyen Zeynep Uzdil'in 'Vücut Yağ Kitle Ölçümü' konusunda bilgiler verdiği seminere Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik İlçe Sağlık Müdürü Sibel Uyanbulan ve AK Parti Canik Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz  katıldı.
 
KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ ÖNEMLİ
Programın açılış konuşmasını yapan Canik İlçe Sağlık Müdürü Sibel Uyanbulam ''Kadınları önemsiyoruz. Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında düzenlediğimiz bu etkinliklerle kadınlarımıza erken tanı konusunda bilgiler veriyoruz. Hastalanmadan önlem alma, önceden tanı sayesinde bir çok olumsuzluğun önüne geçmiş oluyoruz. O yüzden koruyucu sağlık seminerlerini çok önemsiyoruz.Belediyemize ve belediye başkanımıza bize her fırsatta verdiği katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 
 
KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK
Kadınların 21 yy'a kadar ötekileştirildiğini söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise artık bu olgu kırıldı. Kadınlarımız her alanda boy gösteriyor. Türkiye Cumhuriyetinde ilk defa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kuran bir hükümete sahibiz. Ve bugün Türkiye nüfusunun yarısını bayan kardeşlerimiz oluşturuyor. Artık kadınlara pozitif ayrımcılık yapan bir konuma gelindi. Türkiye ve Dünya'da bütün vatandaşlarımızın eşit olduğu bir dünya imar edip, buna katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
 
AİLE VE ANNE SAĞLIKLI OLMALI
Sağlıklı bir toplum için sağlıklı anneye ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Genç, "Ailenin ise en önemli ferdi annedir. Bir annenin sağlıksız oluşu, o ailenin sağlıksız olması demektir. Dolayısıyla aileyi ve anneleri sağlıklı tutmak için annelere gerekenden fazla önem vermeliyiz. Bölgemizdeki kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa bu yönde ciddi adımlar atıyoruz. Her fırsatta ailenin ve annenin yanında olmaya çaılışıyoruz. Tesislerimizden kendinize fayda sağlayıp bilgi ve beceri sahibi olabiliyorsanız, bu bize en büyük hediye olur. Yeterki bu binaları doldurun ve bu tür seminerlere gelin. Siz varsanız bu binalar anlamlı" şeklinde konuştu.
 
BAYANLARDAN TEŞEKKÜR
Bayanlara yönelik hiçbir hizmetten kaçınmayan Başkan Genç'e seminere katılan bayanlar teşekkür etti.

 

 

                                                                               kaynak:olaygazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz