Canikli: '40 yılda bu milletten aldıklarını 40 günde temizliyoruz'

Canikli: 40 yılda bu milletten aldıklarını 40 günde temizliyoruz
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “ OHAL ilan edilmeseydi 15, 20 yılda bunları temizleyemezdik. Onların 40 yılda bu milletten aldıklarını 40 günde temizliyoruz inşallah” dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, memleketi Giresun’da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile ‘Demokrasi nöbeti’ tutan hemşerilerine seslendi.
Atatürk Meydanına Giresun Belediyesi tarafından kurulan ‘Demokrasi platformunda’ vatandaşlara hitap eden Canikli, alçakça bir ihaneti ortadan kaldırmak için nöbette olduklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir haddini bilmez, bir kendini bilmez, bir hain bu millete çok büyük bir tuzak hazırladığını belirterek,” Esasında o hain o kadar alçak ki aynı zamanda bir piyon, bir taşeron birilerinin emrinde birilerinin uşağı bu millete tuzak kurmaya kalkıştı. Bu milletin geleceğini, istiklalini, istikbalini, bağımsızlığını ortadan kaldırmak için bu millete çok haince bir tuzak kurdu. Fakat unuttuğu bir şey vardı, bu milletin büyüklüğü, bu milletin ne kadar necip bir millet olduğunu, ne kadar kahraman bir millet olduğunu eğer bağımsızlığı ve istiklali söz konusu olduğunda her şeyi yapacağını kendisini tankların altına dahi ata bileceğini bu kadar yürekli ve cesur bir millet olduğunu unuttu bu hain. Bu taşeron bozuntusu bu milletin bağımsızlığını korumak için neleri feda edebileceğini, nelerden vazgeçe bileceğiniz, hayatından, canından, sevdiklerinden her şeyden vazgeçe bileceğini unuttu. Ve bu millet onlara bir kez daha 15 Temmuz da onların ve efendilerin unuttuğu o müthiş özelliğini bir kez daha hatırlattı” dedi. 

Geçmişte hükümetlere tankın o topunun ucunu gösterdikleri zaman maalesef hükümetler kasketlerini aldılar gittiklerini hatırlatan Canikli, “ Milletin kendilerine verdikleri iradeyi koruyamadılar. Milletin emanetine sahip çıkamadılar bunu sayısız kereler gördük. Asker bir mektup yazdı muhtıra verdi hükümet kayboldu. Yine öyle yapacaklarını zannettiler. Zannettiler ki biz şöyle tankların, tüfeklerin ucunu gösterirsek bunları alaşağı ederiz, bunları korkuturuz zannettiler. Ne oldu zannettiler de hepsi tarumar oldu değerli kardeşlerim. Bu hükümet milletin kendisine verdiği emaneti bir namus borcu bilerek ne pahasına olursa olsun korumanın gayreti içerisinde oldu. Her şeyiyle ölümden dahi korkmadan, bu milletin kendisine verdiği o emaneti yere düşürmedi, o bayrağı yere düşürmedi bu millete ve sizlere layık olmaya çalıştı bu hükümet. Zannettiler ki korkutup kaçırırız ama öyle olmadı bakın düştükleri hale bütün dünyaya ibreti alem olsun.” 

Konuşmasında dünya basınına da mesajlar gönderen Canikli, “Onlara sesleniyorum siz bu kafayla giderseniz bu kafanızı daha çok taşlara vurursunuz,” ifadelerini kullandı. 

Canikli, “ Dünyaya da bir sözümüz var. Bu ahlaksız darbe teşebbüsü başarılı olamayınca bazı ülkeler neredeyse yas tutacak hale geldiler. Ağlıyorlardı, üzüldüler, üzüntüden neredeyse bayrakları yarıya indireceklerdi değerli kardeşlerim. O kadar emindiler ki bu ahlaksız darbe teşebbüsünün başarılı olacağından darbe sanki başarılı olmuş gibi yorumlar yapmaya başladılar. İlk açıklamalarında ‘ Recep Tayyip Erdoğan’ın teslim alındığı, hükümet üyelerinin toplandığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü’ şeklinde dünyada birçok ülkede basın yayın kuruluşları açıklamalar ve yayınlar yapmaya başladılar. Yani onlarda bekliyorlardı, biliyorlar mıydı? Muhtemelen en azından bazıları biliyordu yoksa bu tür yaygara yapmaları mümkün değil. Milletin çelik iradesi Başkomutanımızın talimatı ve bu milletin emanete sahip çıkmasıyla bu darbe teşebbüsü ortadan kaldırılınca hüngür hüngür ağlamadıkları kaldı. Onlara sesleniyorum siz bu kafayla giderseniz bu kafanızı daha çok taşlara vurursunuz, bu milleti iyi tanıyın başkalarıyla karıştırmayın” ifadelerini kullandı. 

Vatandaşların ‘İdam isteriz’ şeklinde attıkları sloganları ise Canikli, “ Şunda düştükleri durum inanın idamdan daha beter” diyerek sözlerine şöyle devam etti. 
Canikli, “Bu hainlerden Bin 684 tanesini dün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile TSK’dan ilişkilerini kestik, hepsini attık. Bütün rütbelerini söktük, bunu yapa bilecek olan irade güçlü bir iradedir bu güne kadar böyle bir şey görülmemiş, bunu millet adına sizlerin talebi çerçevesinde hükümetimiz yaptı. Şuanda onların rütbesi er rütbesinde, bütün yıldızlarını söktük. Millet seni okutacak, büyütecek, her türlü imkanı sunacak, sana yıldızlar takacak, tank verecek eline, top verecek bu milleti koruman için, bu ülkenin topraklarını düşmana karşı koruman için, tank verecek, top verecek, uçak verecek sen bunları millete doğrultacaksın elbette o yıldızları sökeriz onu hak etmiyor çünkü onlar. İdamdan daha beter inanın ölene kadar o utanç lekesini taşıyacaklar. Ölümde kurtarmayacak onları bu millet var olduğu sürece hep onları lanetle anacak. Pensilvanya da ki terörist başına, hepsine lanet edecek. Sen bu millete nasıl kıyarsın? Nasıl katledersin? Nasıl bombalarsın? Millet iradesinin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclis’ini nasıl bombalarsın? Nasıl ?” 

“40 yılda bu milletten aldıklarını 40 günde temizliyoruz inşallah” 
Konuşmasının devamında, “Bunları püskürttük ama işimiz daha bitmedi” ifadelerine yer veren Canikli, “ öyle bir yapı kurmuşlar ki 40 yıldan beri adeta milletin iliklerine işlemişler, bütün kılcal damarlara yapışmışlar sülük gibi emiyorlar yıllardan beri. Biz ne yaptık bundan önceki ilk kararnameyle milletten topladıkları paralarla yaptıkları okulları, sendikaları, dernekler, hastaneleri hepsini bir gecede kapattık bütün mal varlığını devlete devrettik. Daha yapacak çok işimiz var adeta onları yapıştıkları yerden kazıyacağız bir tanesi kalmayacak. OHAL’i onun için ilan ettik, bu kararnameleri onun için çıkartıyoruz, normal şartlar altında olsaydı inanın normal sistem içerisinde bunların 15 yılda, 20 yılda temizlenmesi mümkün değildi. Ama şimdi OHAL kararlarıyla onların 40 yılda bu milletten aldıklarını 40 günde hallediyoruz, temizliyoruz Allah’ın izniyle inşallah” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir