Canik'e 3 Bin Kişilik Cami

Canike 3 Bin Kişilik Cami
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kendi öncülüğünde yapımı gerçekleştirilecek olan 3 bin kişilik merkez camii için müteahhitler ve meclis üyeleriyle bir araya geldi

 

Meşe Kültür Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıya Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Canikli müteahhitler katıldı. Başkan Genç, Karşıyaka Mahallesi'nde yapımı süren yeni hizmet binasının yanına 4 bin 200 metrekare alanda, altında 100 araçlık kapalı otopark olacak şekilde planlanan 3 bin kişilik merkez camii hakkında müteahhitlere bilgi verdi.

canike-3-bin-kisilik-cami--(1).jpg

ŞEHİRLER MEYDANLARI İLE ANILIR
Canik'e ve Samsun'a böyle bir camiyi kazandırmak istediklerini belirten Başkan Genç, "Şehirler meydanları ile anılır. Canik'e inşallah Samsun'un en büyük meydanını yapıyoruz ve kısa süre sonra da tamamlayacağız. Samsun bir Selçuklu şehri. Bizim tarihimizde Selçuklular bir şehri kurarken önce meydanı, hemen yanında camisini, vilayet ve belediye binalarını yapıyordu. Selçuklularda şehirler buna göre gelişiyordu. Canik'te yaptığımız meydanımızı da bu anlayışla yapıyoruz. Canik'e büyük bir meydanı ve belediye binamızı kazandırmamızın ardından şimdi de bu bölgede büyük bir ihtiyaç olan 3 bin kişilik merkez camisini hayata geçirmeliyiz" dedi.
Cami hakkında bilgi de veren başkan Genç, inşaat alanı 4 bin 200 metrekare olacak olan caminin altında 100 araçlık otopark yapılacağını ve mimarisiyle de farklı olacağını söyledi. Müteahhitlerden de merkez caminin yapımında katkı isteyen Başkan Genç, "Bu cami tek başına da yapılır, ancak ben istiyorum ki herkesin ortak katkı sağladığı, herkesin emeğinin olduğu bir cami olsun. Kurulan dernek tarafından inşaat çalışmaları yürütülecek olan camimiz 3 bin kişi kapasitesiyle Samsun'un da en büyüğü olacak, aynı zamanda Adnan Menderes Demokrasi Meydanımızla da bütünleşmiş olacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel