Canik Kent Konseyi’nin Faaliyetleri

Canik Kent Konseyi’nin Faaliyetleri
Canik Kent Konseyi, özellikle dezavantajlı insanlar olmak üzere 7'den 77'ye toplumun tüm kesimlerine yaptığı çalışmalarla farkındalık oluşturuyor.

Türkiye'nin en aktif kent konseylerinden biri olarak gösterilen Canik Kent Konseyi, şehirsel çözümlere de imza atıyor.

Bugüne kadar yaptığı sosyal ve kültürel çalışmalarla dikkat çeken Canik Kent Konseyi, özellikle dezavantajlı kesimlere yönelik yürüttüğü projelerle de örnek oluyor. Başkanlığını Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın yaptığı ve Genel Sekreterliğini Reşat Kılınçarslan'ın yürüttüğü Canik Kent Konseyi'nde başta Romen vatandaşlar olmak üzere çocuk, kadın ve engelliler için birçok proje üretildi. Dezavantajlı insanların eğitimi ve meslek edinimi için birçok projeye imza atan Canik Kent Konseyi, yaptığı çalışmalarla şehrin sorunlarına da çözüm üretiyor.

 

TÜRKİYE'DE ÖRNEĞİ OLMAYAN MECLİS

Bünyesinde bulunan Meclis ve Çalışma Gruplarıyla da dikkat çeken Canik Kent Konseyi, Çocuk, Gençlik, Kadın ve Engelliler Meclislerinin yanısıra Türkiye'de ilk kez Etkin Vatandaşlık ve Kaliteli Yaşam Meclisi'ni kurdu. Önemli çalışma gruplarına da sahip olan konsey, "Bilişim-İletişim", "Doğal Afetler ve Kriz Yönetimi", "Eğitim, Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji", "Hayvan Hakları", "Peyzaj", "İmar, Trafik", "Mahalle", "Girişimcilik, Proje, Ticaret, Sanayi ve İşgücü Verimliliği", "Sosyal Yardım", "Sağlık, Çevre Sağlığı, Gıda", "Spor Hizmetleri", "Tarım, Orman, Balıkçılık, Hayvancılık" ile "Kültür-Sanat ve Turizm" Çalışma Grupları ile farkındalık oluşturuyor.

 

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI DÜZENLİYOR

Şehirde ortak akıl üretilmesi noktasında Sivil toplum örgütlerini sık sık bir araya getiren Canik Kent Konseyi, kadına yönelik şiddet, çocuk hakları, çevre ve eğitime yönelik de birçok çalışma yürüttü. Romen vatandaşlar için mesleki eğitim kursları düzenleyen konsey, kaynakçılık, temizlik, hijyenik kurban kesimi, fotoğrafçılık gibi mesleki kurslara da imza attı. Canik Kent Konseyi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Altın Ödüllü Yemek Yarışması da büyük ilgi görüyor.

 

HEDEF, KALİTELİ YAŞAM

Canik Kent Konseyi'nin, şehrin ve yaşayanlarının her türlü ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bir sorumluluk duygusuyla hareket ettiğine vurgu yapan Genel Sekreter Reşat Kılınçarslan, "Bugüne kadar ürettiğimiz projeler ve imza attığımız çalışmalarla farkındalık oluşturduk. Özellikle meclislerimiz ve çalışma gruplarımız aktif bir şekilde çalışıyor. Etkin Vatandaşlık ve Kaliteli Yaşam Meclisi ile Türkiye'de örneği bulunmayan bir Meclis'e sahibiz. Amacımız şehrimizin ve insanımızın yaşam kalitesini artırmak. Bu yönde bundan sonra da projeler üretmeye devam edeceğiz. Ben buradan bütün Meclis ve Çalışma Grubunda gönüllü olarak görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz