Canik Belediyesi’nin Yeni Logosu

Canik Belediyesi’nin Yeni Logosu
Canik Belediyesi'nin yeni logosu belli oldu

 

Karadeniz'in yıldızı haline gelen Canik'teki gelişim ve değişim logosuna da yansıdı. Düzenlenen "Logo ve Slogan" yarışmasında istediği logoyu bulamayan Canik Belediyesi'nin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Ali Seylan'a çizdirdiği yeni logo Karadeniz'in gözbebeği haline gelen ilçedeki değişim ve gelişimi yansıtıyor. Gözbebeğini yansıtan ve mavi ton renklerden oluşan logo, aynı zamanda Karadeniz ve gözyüzünü de anlatıyor. Samsun'da logo anlayışını değiştirecek olan yeni logo, Canik Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Vatandaşlar tarafından da beğenilen yeni logo bundan sonra Canik Belediyesi'nin yeni yüzü olacak.


YEPYENİ BİR CANİK VAR

Eski logonun gelişen ve değişen Canik'e hiç yakışmadığını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Canik artık eski Canik değil. Karadeniz'in yıldızı olan bir ilçe var artık karşımızda. Canik bir yaşam alanı, bir ticaret merkezi, kültür ve eğitim merkezi haline geldi. Bunu da halkımızla birlikte başardık. Canik'te bu kadar değişim ve dönüşüm söz konusu iken belediyenin kuruluş yıllarında çizilen mevcut logomuzun değişimi de kaçınılmaz bir ihtiyaçtı. Artık yeni dünyada, klasikleşmiş dağ, tepe, ırmak, deniz gibi sembollerden oluşan logolar güncelliğini kaybetti. Biz de bundan yola çıkarak logomuzu yeniledik" dedi.

TÜRKİYE'NİN GÖZBEBEĞİ

Yarışmadan ilçeye yakışan bir logo çıkmadığını belirten Başkan Genç, "Samsun, Karadeniz'in kavşak noktasında bir merkez özelliği sergilemektedir. Coğrafyasından tarihine tüm nitelikleri, Samsun'u önce bölgesinin sonra da Türkiye'nin gözbebeği bir konuma taşımaktadır. Canik, şehrin gelişen ve dönüşen yönünü simgeleyen, kısa zamanda da en büyük gelişmeyi gösteren ilçesidir. Bu gelişmenin ana dinamiğini Canik Belediyesi oluşturmaktadır. Bu nedenle önce 'Samsun'un gözbebeği', sonra 'Karadeniz'in gözbebeği', misyon olarak ise 'Türkiye'nin gözbebeği' olma ideali Canik'e slogan olarak seçilmiş ve logo çalışması da bu anlayış üzerine yapılandırılmıştır" diye konuştu.

DÖNÜŞÜMÜ SİMGELİYOR

Sloganla bütünleşen "gözbebeği" kavramının yeni boyutlar ve anlamlar yüklenerek sembolleştirildiğini vurgulayan Başkan Genç, "Yeni logomuz gözbebeğini anlatmasının yanında, bir dönüşümü de simgelemektedir. Mavi renk ve tonları Karadeniz'e vurgu yaptığı gibi gökyüzü ile eşleştirilebildiği için özgür bir geleceğe, açık bir ufka da vurgu yapmaktadır. İç içe geçen eşit oranlardaki üç daire, merkez, hedef gibi kavramlarla kurduğu bağla logonun çağrışım boyutunu derinleştirmektedir. Sembolün ortasında oluşturulan ışıklı alanda, Canik ismiyle kolay bir bağ kuracağı düşünülerek bir 'C' formu oluşturulmuştur" değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir