CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİNE VERİLEN YURT ALANI GERİ ALINDI

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİNE VERİLEN YURT ALANI GERİ ALINDI
Canik Belediyesi, cemaat üniversitesi olarak bilinen Canik Başarı Üniversitesi'ne yurt alanı olarak verilen alanı geri aldı.

Canik Başarı Üniversitesi'ne Canik Belediye Meclisi'nin aldığı kararı kabul eden Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyonu da  bir darbe vurdu. Alınan kararla Başarı Üniversitesi'nin yurt yapımı planladığı arsa, eski hali olan konut alanına dönüştürdüldü. Böylece Başarı Üniversitesi'nin bu alanda yurt yapma planına darbe vuruldu.

 

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE İÇİN

Haber Gazetesi'nden Ahmet Çağdaş Çatoğlu'nun haberine göre Canik Belediyesi'nin aldığı imar değişikliği kararı Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyonu'nda, bazı CHP ve MHP'li üyelerin red oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edildi. Canik Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Erbay, alınan kararı "Bu belediyemizin paralel yapıyla mücadelesinin bir parçasıdır" sözleriyle savundu. Meclis üyelerini bilgilendiren ve kararın siyasi bir yönünün bulunduğunu söyleyen Erbay, "Ben AK Parti'nin meclis üyesiyim ve partimi temsil ediyorum. Bu anlamda açık ve net söylüyorum ki bu işin siyasi bir yönü var. Partimizin paralel yapıyla mücadele çerçevesinde aldığı bir iptal kararıdır. Yapılması planlanan yurt, cemaate mensup olan Başarı Üniversitesi'nindir. Paralel yapıyla mücadele anlamında Canik Belediyesi olarak yurt alanının konut alanına, yani eski haline dönüştürülmesi uygulaması yapılmıştır. Ortada bir suç örgütü vardır ve devlette adeta iki başlılık oluşturulmaya çalışılmıştır. Son altı aydır ciddi bir mücadele var. Partimiz ülke genelinde paralel yapıyla mücadeleye girişmiştir. Bizim de bu çerçevede belediyelerimiz, idari kadrolarımız, bürokratlarımız ve işadamları noktasında mücadelemizi sonuna kadar sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesine de bu süreçteki desteğinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

KAÇAKLARA MERKEZ KURULUYOR

Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır'ın başkanlığında Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen komisyon toplantısında ayrıca 35 gündem maddesi değerlendirilerek oylandı.Türkiyeye kaçak yollardan giren yabancılar için ülkelerine geri dönecekleri süreye kadar kalacakları bir barınma merkezi kurulmasına yönelik gündem maddesi hakkında bilgi veren Çakır, "Türkiye'ye kaçak yollardan giren yabancılar var. Bu yabancıların geçici olarak, yani ülkelerine gönderilecekleri süreye kadar kalacakları bir yer. Güvenlik güçleri tarafından yakalanan bu yabancıların işlemlerinin tamamlanma ve sınır dışı edilme süreçlerine kalacakları bu merkezlerden birisi de Samsun'a yapılacak" diye konuştu.

 

İlkadım İlçesi'nde söz konusu merkezin yapımının planlandığı arsanın imar planı değişikliği komisyondan oy birliğiyle geçti.

 

'LASTİKLİ VE ELEKTRİKLİ'

Hafif raylı sistemin Tekkeköy İlçesi ve devamında Havaalanına ulaştırılmasına yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında belirlenen güzergah üzerinde tadilat yapılmasını öngören gündem maddesi hakkında da bilgi veren Çakır, "Var olan güzergahta bazı tadilatların yapılmasını öngören bir gündem maddesi. Bandırma Vapuru ile Tekkeköy Sapağına kadar güzergah tamamlandı. 18 metrenin üzerinde lastik tekerlekli, elektrikle çalışan trenler koyacağız. 2015 yılının ikinci yarısında hizmete açmış olacağız" dedi. 

 

Tadilatı öngören madde oy birliğiyle kabul edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel