Cani evlattan şok sözler

Cani evlattan şok sözler
Bursa’nın İznik ilçesinde, cesetleri bulunan kayıp emlak zengini çiftin şüpheli oğlu tutuklanarak cezaevine gönderilirken, dolandırıcılık suçlamasıyla cezaevinde yattığı sırada yanındakilere ‘30 cm daha geniş kazsalarmış bulacaklarmış.

Yüreğim ağzıma geldi” dediği öğrenildi. 6 yıl önce çocukları Kamil Öner ve Zeliha Bedel tarafından polise kayıp oldukları bildirilen İznikli emlak zengini yaşlı karı kocanın cesetleri, oturdukları evin arka bahçesindeki korulukta bulundu. Cinayet şüphelisi oğul Kenan Öner, İstanbul'da gözaltına alınarak, İznik Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Suçlamaları kabul etmeyen Öner, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, İstanbul’daki evde yapılan aramalarda 4 ayrı marka ve modelde daktilo buldu. 2009 yılından buyana kayıp olan anne ve babanın atılı suçlamalarını reddeden yazılı savunmalarını bu daktilolarda yazdığı öğrenildi. Şüpheli Öner'in ayrıca evde yapılan aramasında 6 yıl boyunca gün, gün tuttuğu notlar dikkat çekti. Öner'i 1. derece cinayet şüphelisi yapan bulgu ise İznik'teki anne ve babasına ait bahçe krokisi oldu. Evrakta sahtecilik suçundan aldığı 3 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

SORGUDA ŞEKERİ 450’YE ÇIKTI
Öner, evinde yapılan aramanın ardından 25 Nisan Cuma gecesi saat 03.00'da İstanbul'dan İznik Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şüphelinin şeker hastası olduğu öğrenilen Öner’in o gece emniyette şekerinin 450'ye çıktığı belirtildi. Aynı gece ve gündüz cinayet büro tarafından iki kez çapraz sorguya alınan Öner, anne ve babasını kendisinin öldürmediğini bu konuda da ifade vermeyeceğini açıkladı.

ŞİRKET SAHİBİ SÖYLEDİ
6 yıl sonra evlerinin bahçesinde gömülü halde bulunan çiftin kızı Zeliha Bedel,” kardeşim Kenan Öner, anne ve babamdan süreli bir şeyleri bahane ederek para istiyordu. Bir defasında dolandırdığı iddia edilen bir şirkete 38 bin lira ödeme yaptılar. Eşi Canan Aydın ile aynı bankanın sınavında 1989 yılında tanıştılar. 1990 yılında ise evlendiler. 2002 krizi sonrası Canan, bankadan ayrılarak, başka bir şirkette çalışmaya başladı. Yeni çalıştığı şirketin sahibi eşi Öner’in Fransa’da cinayet işlediği ve arandığını söyleyince her şeyi öğrendi” dedi.

“ONUDA ÖLDÜRMÜŞTÜR”
Başlarda söylentilere pek inanmayan ancak daha sonra patronunun detaylı anlatımı ile Eşi Kenan Öner’in cinayet şüphelisi olduğuna inan Canan Aydın için korku dolu günler başladı. Bedel, zaman zaman annem Emine Öner’i telefonla arayan Canan Aydın’ın telefonda “beni kurtarın” dediğini öğrendim. 2004-2005 yılları arasında Canan ortadan biranda kayboldu. Annem “Bu çocuk buna bir şey yaptı. Onu da öldürmüş olabilir” diyordu. 2008’de zaten annem ve babam ortadan kayboldu” dedi.

“KALBİM YERİNDEN ÇIKACAKTI”
Kız kardeş Bedel, “anne ve babamın kayıp oluşunun ardından oturdukları Atatürk Caddesinde ki evlerinin arka bahçesinde ki fosseptik çukurunda arandılar. Burada bir şey bulunamadı. Daha sonra cesetlerin bulunduğu koruluk alan kazıldı. Fakat o günde bulunamadı. O sırada kardeşim Kenan, o sırada dolandırıcılık suçundan yattığı cezaevinde yatıyordu. Edindiğim bilgiye göre, Koruluk kazılırken, cezaevinde yanındakilere “30 cm daha genişletilseydi bulacaklarmış. Yüreğim ağzıma geldi” diye ifade kullandığını öğrendim” şeklinde konuştu.

-------------------------------------------------------------------------------------

Emlak zengini çiftin cesetleri fosseptikten çıktı

Bursa'nın İznik ilçesinde, 7 yıldır kayıp olan gayri menkul zengini yaşlı çiftin cesetleri, evlerinin bahçesindeki fosseptik çukurunda bulundu.

2007 yılında ortadan kaybolan İznik’in emlak zengini Ahmet Refik Öner (82) ve eşi Emine Öner’in Beyler Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan evlerinin bahçesi ve fosseptik çukuru tekrar kazıldı. İznik Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, aldıkları ihbarı değerlendirip, yaşlı çiftin evlerinin arka bahçesinde bulunan fosseptif çukurunda yine kazı yaptı. Yapılan kazılarda iki kafatası bulundu. Cesetlerin parçalanmış olduğu ve yan yana gömüldüğü görüldü. Fosseptik çukurunda bulunan iki kafatası ve diğer parçalar ekipler tarafından çıkarıldı. Savcılığın olay yerinde incelemesi sürüyor.

Bulunan ceset parçalarının incelenmek üzere adli tıbba gönderileceği öğrenildi. Bulunan kafatası ve diğer kemik parçalarının yaşlı çiftin akıbeti hakkında bilgi vermesi bekleniyor.
İddiaya göre, kayıp çiftin kızı Zeliha Bedel ve ağabeyi Kamil Öner, anne ve babalarının ortadan kaybolmasından en küçük erkek kardeşleri K.Ö’yü sorumlu tutmuştu. K.Ö, anne babasını kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınmış, yapılan sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Şüpheli K.Ö, daha sonra kayıp anne ve babası adına düzenlenmiş evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulmuştu. K.Ö, 4 ay hapis yattıktan sonra serbest bırakılmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş