Çanakkale ruhu Anıtkabir’de

Çanakkale ruhu Anıtkabir’de
Anıtkabir’de nöbet tutan askerler, Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale’de giyilen üniformaları giydi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve beraberindeki heyetin Anıtkabir ziyaretinde çelengi Çanakkale Savaşı’nda Türk askerlerinin giydiği üniformaları giyen askerler taşıdı. Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl dönümü tüm yurtta olduğunu gibi Ankara’da da kutlanmaya başladı. Sabah saatlerinde Anıtkabir’de nöbet tutan askerler üniformalarını değiştirerek, Çanakkale Savaşları’ndaki Türk askerlerinin giydiği üniformaları giydi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği askerler, 24 saat boyunca Çanakkale’de Türk askerlerinin giydiği üniformalarla nöbet tutacak.

Çanakkale Savaşları’nda giyilen üniformaları giyen askerler, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve beraberindeki Yüksek Mahkeme üyelerinin Anıtkabir ziyaretinde de yer aldı. Anayasa Mahkemesi’nin 53. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret eden Yüksek Mahkeme üyelerinin çelengini Çanakkale Savaşları’nda Türk askerlerinin giydiği üniformalı askerler taşıdı. Aslanlı yoldan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinin önüne gelen Yüksek Mahkeme üyeleri, burada saygı duruşunda bulundu. Törenin ardından Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, deftere şunları yazdı:

“Büyük Atatürk. Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 53. yıl dönümü nedeniyle üyelerimiz ve raportörlerimizle birlikte huzurdayız. Anayasa Mahkemesi olarak kurduğunuz ve emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti’nde anayasal ve bireysel adaletin tesisi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimiz ve bu yolda aziz milletimize hizmete devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Ruhun şad olsun.”

FOTOĞRAFLAR İÇİN...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel