"CAM KEMİK" HASTASI AİLE; "UZANACAK YARDIM ELİ BEKLİYOR"   

"CAM KEMİK" HASTASI AİLE; "UZANACAK YARDIM ELİ BEKLİYOR"   
Çarşamba ilçesi Orta Mahalle Hüsnübey sokakta cam kemik hastalığı teşhisi ile yaşam mücadelesi veren 17 yaşındaki Volkan Alçın’ın tedavi şartlarının ağırlaşması ve ailesinin ekonomik sıkıntılar yaşaması nedeniyle, kendisine uzatılacak yardım elini bekliyo

Çarşamba İlçesi Orta Mahalle Hüsnübey sokakta ikamet eden Emine Korkmaz, oğlu için uzanacak bir yardım eli bekliyor. 17 yaşındaki oğluna 2016 yılında Cam Kemik hastalığı teşhisi koyulması sonrasında büyük zorluklarla oğlunu tedavi ettirmeye çalışan Anne Emine Korkmaz, yaşadığı sıkıntı dolu hayatına çözüm bulunması için feryat etti. Hastalığı nedeni ile ambulans ve uçakla İstanbul' a gidiş geliş masrafını karşılayamadığını ve maddi imkansızlıklardan kaynaklı ailece sıkıntı içinde olduklarını dile getirdi.
 

İlk evliliğinden  3 çocuğu olduğunu dile getiren anne Emine Korkmaz, kendisinin 4-5 yıl yatağa mahkum en büyük kızı tarafından okulunu bırakarak kendisi ile ilgilenmesinden kaynaklı eğitimini yarım bıraktığını belirterek, kendi rahatsızlığının da kemik hastalığı olmasından dolayı uzun tedavi sonrası kurtulduğunu ancak bu defa da iki çocuğunun cam kemik hastalığının ortaya çıkması ile daha da büyük ve zor bir sürece girdiklerini dile getirdi.

 2 çocuğundan Volkan Alçın'ın İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde başlayan tedavisi sonucunda  doktorlar tarafından "Osteogenezis imperfekta" denilen halk arasında Cam kemik olarak bilinen kemik hastalığına yakalanması ve ölümle burun buruna gelmesi sonrası uzun süre tedavi edildiği ve tekerlekli sandalyeye mahkum kaldığını belirten Anne Emine Korkmaz, "İlk evliliğimde eşimin psikolojik sorunları nedeniyle ayrıldım. Bu evliliğimden 3 çocuğum oldu. İlk eşimin psikolojik baskıları ve şiddetinden kaynaklı kendisinden ayrıldım.

Bu olaydan sonra ikinci evliliğimi yaptım. İlk eşimden olan üç çocuğuma ve bana şimdiki eşim yardımcı olmaya çalışıyor. Ancak eşim de sağlık sorunları mevcut. Oğlum Volkan, bu hastalığa yakalandı ve bakıma muhtaç  ayakta durmaya çalışıyor. Bu yetmezmiş gibi kızım da aynı hastalığa benzer kemik erimesi ve kırılmaya eğilimli hastalığı çıktı o da tedaviye başladı. Tedavi için İstanbul' a oğlumu götürmek zorunda kaldığımda ambulans ve uçak ile diğer masrafları karşılayamıyorum. Çocuğum gözlerimin önünde sırf maddi sıkıntıdan tedavi edilemezse kaybedeceğim korkusundayım. Devletimizden Allah razı olsun bu güne kadar engelli maaşı ve SYDV yardımları ve hasta bakım maaşı ayakta kalmaya çalışıyoruz.

Son olarak yol masrafları ve motorlu veya elektrikli sandalye veya araç için yardım isteğiyle belediyeye gittim başkan bizimle görüşmedi ama sekreteri ile görüştük. O da bizi belediyenin çözüm masasına gönderdi. Oğluma elektrikli veya motorlu bir araç istedim gezebilmesi için ama çok fazla oluyorsun diyerek aşağılayarak bizleri belediyeden kovdu. Belediye onların tapulu malı mı? Allah kimseye benim gibi dert vermesin. O personelin kendi çocuğu böyle olsa ne yapardı merak ediyorum" diyerek gözyaşlarını tutamadı ve yetkililerden yardım beklediğini dile getirdi.

17 yaşındaki oğlu Volkan’ın cam kemiği hastalığı teşhisi öncesinde 20 yaşındaki kızı Nurcan’ın da aynı hastalığa yakalandığı, uzun bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştuğunu söyleyen Anne Emine Korkmaz, “Kızım Nurcan’da aynı hastalığa yakalanmıştı. Zorlu bir tedavi süreci atlattı. Kızım kuaförlük kurslarına gidiyordu. Çıraklık ve kalfalık belgelerini almıştı. Ustalık Belgesini alacağı zaman bu hastalığa yakalanmıştı. Tedavisine devam ediyoruz. Bizim tek umudumuz kızımdı ama artık o da aynı hastalıktan muzdarip ve bakıma gün geçtikçe ihtiyaç duyuyor. Bize uzanacak yetkili bir devlet eli yok mu? Bizim sobamız ve borusu bile yoktu alamadık sağ olsun SYDV ve kaymakamlık alarak bu soğuk günde bize sahip çıktılar. Ama bizim diğer masraflarımız için yardım bekliyorum” dedi.

Emine Korkmaz' a hastalandığı için okulunu yarım bırakarak yıllarca evde bakımını ve ek gelir için çalıştığını dile getiren Nurcan Korkmaz ise kendisinin kuaförlük belgesini aldığını ancak kendisinin de cam kemik hastalığı yani kemik erimesi teşhisi konulmasından kaynaklı ayakta duramadığı için çalışamadığını dile getirerek, "Anneme yıllarca baktım. Ayağını keseceğiz dediler ama şükür rabbime iyi baktık kurtuldu. Şimdi sıra annemde o bize bakacak ama onun da benim de takatimiz yok. Kardeşim bizden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Ben hala ayakta kalarak aileme nasıl ek gelir elde edebilirim düşüncesinde iş arıyorum. Kimseye derdimizi anlatamıyorum." diyerek şöyle devam etti.

Kardeşime, anneme ve kısacası bize acımalarını değil, gözyaşları yıllardır dinmeyen annem ile bilgisayar dehası olan kardeşime maddi sadece maddi yardım edilerek tedavi masrafları için ambulans ve uçak giderleri ile yol harçlığı gibi yardımların yapılmasını istiyorum. Tedavisi olsun başka hiç bir beklentimiz yok" diyerek gözyaşlarını tutmaya çalışması dikkatlerden kaçmazken kendilerine uzanacak yardım eli beklediklerini dile getirdiler.

HABER- FOTO: Nuri ŞEKER- Nevzat AKKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber