çam ağacını kurtarıyor

çam ağacını kurtarıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, 1 ton kağıdın geri dönüşümü ile 17 çam ağacının kesilmekten kurtulduğunu söyledi

   Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen “Çevrem Sensin” etkinliğinin 11.’si Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinlikte çevre kirliliğinin azaltılması ve geri dönüşümün faydaları hakkında bilgiler verildi. Programda konuşan Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, çevre temizliğinin gelecek nesiller için ve yaşamın sürdürülebilirliği için önemli olduğunu ifade etti.

“1 ton kağıt 17 çam ağacı kurtarıyor”

     Çevreyi kirleten faktörlerden birisinin de insanlar olduğunu ifade eden Recep Akdeniz, “Çevre dediğimiz zaman aklımıza su, hava ve toprak geliyor. Bizler ve biyolojik unsurlar bu çevrenin içerisinde yaşıyoruz. Bu 3 fiziksel unsuru korumadığımız zaman çevre içerisinde sağlıklı bir yaşam sürme şansımız yok. Su, torak ve hava kendiliğinden kirlenmez. Bizler yaşadığımız bu çevrenin kirlenmesine neden oluyoruz. Ülkemizde 954 tane atık su arıtma tesisi var. Daha da yapmaya devam ediyoruz. Çöplerimizi depoladığımız katı atık düzenleme tesisleri var. Bazı atıkları geri kazandığımız zaman hem ekonomimize katkı sağlıyoruz. Hem de içinde yaşadığımız çevreyi, doğal kaynakları koruyoruz. Ülkemizde 55 bin ton atık toplanıyor. 82 bin tok atık yağ toplanıyor. 137 bin ton lastik toplanılıyor ve geri kazanılıyor. 2,5 milyon ton ise ambalaj atığı topluyoruz. Bunlar toplandıktan sonra lastik ve çimento olarak kullanılıyor. Parklarda zeminlerde kullanılıyor. 1 ton kağıt 17 çam ağacını kurtarıyor. Bu şekilde kaynaklarımızı korursak daha sağlıklı bir çevrede yaşayabiliriz” dedi.

1-ton-kagit-17-cam-agacini-kurtariyor.jpg

"Atakum sahilini temizlemek için yılda 3,5 milyon TL harcıyoruz"

     Şehir kanalizasyonu temizlemek için yılda 7,5 milyon TL para harcadıklarını vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ise, şehirdeki çevre temizleme çalışmaları için çok büyük paralar harcadıklarını belirterek şunları söyledi: "Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Atakum ilçe sahilimizi temizlemek için yılda 3,5 milyon TL harcıyoruz. Sadece kanalizasyon temizlikleri için Samsun şehir merkezinde 7,5 milyon TL para harcıyoruz. Eğer çevremizi ve sahilimizi kirletmediğimiz takdirde bu paraları harcamayacağız ve tasarruf etmiş olacağız."

    Program, daha sonrasında çocukların çevre temizliği temalı tiyatro gösterisi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber