Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Çalıştay’a; Cora ile Tiftik damgası…

Çalıştay’a; Cora ile Tiftik damgası…

 

Uzun süreden beridir rahatsızlığım nedeni ile sizlerle birlikte olamadık. Öncelikle yeniden merhaba diyelim. Bu gün köşe yazısına hangi konuyu işlerim diye düşünürken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün EĞİTİM ÇALIŞTAY’ı bize fazlası ile malzeme verdi.

EĞİTİM ÇALIŞTAYININ yapılmasında ki en önemli etken noktası EĞİTİMDE Kİ EKSİKLER VE NASIL EĞİTİM DE BAŞARI ELDE EDERİZ. Çalıştayın açılış konuşmasında ilçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş güzel bir konuşma yaptı. Genç yaşta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne vekalet bile etse Aktaş gerçekten de bu göreve layık olduğunu gösterdi.

Ama ya sonrası?. Tam bir muamma bile değil. Evlere şenlik. Mesela Koskoca İl Mili Eğitim Müdürü çıktı Eğitim Çalıştay’ın da konuşma yaptı. Mübarek hem Doktor hem de İlin Eğitim Müdürü. Yani Samsun’ da eğitimin birinci ismi Sayın Dr. Mustafa Cora…

Ama öyle bir konuşma yatı ki!!?. Tam tamına dinleyicilerin deyimi ile “DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞAN VUR BELİNE KAZMAYI”. ..

Sayın Cora ne kadar oldu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı bilemiyorum(!) ama o görevi isteyerek yapmadığı imajını net çizdi. Belki bu eleştiri ağır oldu diyecekler ancak; Koskoca İl Milli Eğitim Müdürü böyle bir etkinliğe geldiğinde Oluşturulan Komite ve STK ile misafirlere Eğitim kalitesinde ki eksikliklerin belirlenmesi ve eğitimde 2019 başarı alt yapısını hazırlayacak bir Çalıştay’ı anlatacak. Ama gelin görün ki Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz hazır değil. Hem konuşmaya, hem Çalıştaya…

 Bu tek benim değil katılanların çoğunluğunun izlenimi ve serzenişi. Eğitimde yalnızca aile ve öğrenci üzerine konuşan Cora, kendisinin bile konuştuğunu algılayamadığı imajı salondaki dinleyicilerin de fısıltılarına neden oldu. Neyse Sayın Cora konuştu indi.

Ondan sonra Hukuk Fakültemizin çalışkan, sevecen, Çarşamba ilçe merkezine girmeye bile (Belediye  ve özel toplantılar hariç) tenezzül etmeyen Dekanı Sayın Mustafa Tiftik çıktı konuşmaya.

Konu dedik ya EĞİTİM ÇALIŞTAYI”

Kusura bakmasın ama;  Sayın Tiftik’ ta Cuma sohbetlerinden kalan konuşması EĞİTİM ÇALIŞTAYINDA hiç mi hiç tasvip edilmedi. Cuma hutbesinde ki vaaz bile cemaatten daha fazla ilgi duyardı.

Bu eleştiriler sonrasında gelelim öğleden sonra ki KOMİTELERİN toplantılarına. Bize üzerimizde görevimiz gereği olan İLETİŞİM Komitesinde görevlendirildik. İyi de oldu. Çünkü Eğitimde iletişimin yıllardır adam gibi olmadığını bas bas bağırıyorduk. Ama her ne hikmetse kimse Tın’lamıyordu?. Alın size iletişim ve eğitim. Bakın gün geldi mecbur kaldınız. Ama İletişim Komitesi harbiden mükemmel bir ortamda başladı. Komiteye girdiğimde sıkıntılı ve çekingen girdim oysa. Hem de benim gibi birisi…

Şaşılacak gibi değil mi?.

Ama içeride ki ortamda komite üyeleri gerçekten de eğitimde iletişimi ve başarıyı hedeflemişler ki mükemmel başladı. İşin garibi aşırı işim olmasına rağmen akşama kadar saniyesini kaçırmadım. Heyecanlı ve gerçekten de yararlı bir toplantı oldu. Bu gün de devam edecek zaten.  Komite olarak EĞİTİMDE Kİ İLETİŞİM eksiklikleri ve BAŞARI İÇİN İLETİŞİMİN GEREKLİĞLİĞİ VE YARARLARI belirlenecek.

Ama şunu dile getirmeden edemeyeceğim. Komitede konuşmaya başlarken şu cümleyi sarf ettim. Bu komitede ne konuşulursa konuşulsun bu izleminler mutlaka ama mutlaka göz önüne alınmadan tozlu raflarda ki yerini alacağına inanıyorum. Ve eski hamam eski tas icabı aynı eğitim kararları sürecektir dedim. Bu duygusallığım da sürüyor.

En basiti İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerimiz yıllardır halk, yerel basın ve STK lar ile iletişimi sağlayamamış ki şimdi BU ÇALIŞTAY KARARLARINA MI BAKACAK UYGULAYACAK. İNANMIYORUM. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde ki örf, adet, gelenek, görenek ve dostluklar bile öylesine paslanmış ki; Değişmesi imkansız.

İnşallah ben bu defa yanılırım. Nedenlerini sorarsanız ilerleyen günlerde yazarız okursunuz. Şimdilik komitenin kararlarını ve sonuçları ile uygulamasını bekleyeceğim. Bu gün komitenin işi çok ama çok önemli. Sağlıklı bir Eğitim geleceği için İletişimi mecbur kılın yeter…

Mutlu ve )(sağ)-lıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR