“Çalışmayan her saat ekonomiye darbedir” ‘Şeker için ödenek çıktı’ bilgisi!

“Çalışmayan her saat ekonomiye darbedir” ‘Şeker için ödenek çıktı’ bilgisi!
“Çalışmayan her saat ekonomiye darbedir” ‘Şeker için ödenek çıktı’ bilgisi!

Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, Çarşamba Şeker Fabrikası’nın çalışmadığı her saatin ülke ekonomisine bir darbe vurduğunu belirterek, Türkiye’nin şeker ihtiyacının %6’sını karşılayabilecek bir fabrikanın bir an evvel açılması gerektiğini vurguladı.

Çarşamba Şeker Fabrikası’nın Türkiye’nin şeker ihtiyacının %6’sını karşılayacak potansiyele sahip olduğunu belirten Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, gazetemize çok önemli açıklamalarda bulundu.

“Yeter ki Fırsat versinler”
Başkan Türe, “Ülkemizde yaşanan şeker sıkıntısının giderilmesinde Çarşamba Şeker Fabrika’mız açılması halinde önemli bir rol üstlenecek. Türkiye’nin yıllık şeker ihtiyacının 2 milyon 500 bin ton. Daha önce defalarca belirttiğim gibi Çarşamba Şeker Fabrikası Türkiye’de bulunan şeker fabrikaları arasında bir yıldız gibi parlamaktadır.Yılın 365 günü şeker üretebilecek tek fabrika olan Çarşamba Şeker Fabrikası,150-160 binton yıllık şeker üretimiyle şeker ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacaktır,yeter ki bize bu fırsatı versinler’’diyerek sözlerine devam etti.


“Sorun ve çözüm ortada ama gelişme yok!”

Şeker sıkıntısının, önümüzdeki sene katlanarak artacağının altını çizen Başkan Türe,açıklamalarına;“Bizler sektörün içindeyiz, bu yıl ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı artan maliyetler sebebiyle şeker pancarı üretiminde en az %20’lik bir düşüş bekliyoruz.Bu da önümüzdeki yıl 500 bin ton şeker açığı olacağı anlamına geliyor.Sahip olduğu Ham Şeker işleme tesisi sayesinde Şeker Pancarından bağımsız üretim yapabilme potansiyeline sahip olan fabrikamızın kıymeti daha iyi anlaşılmalıdır. Rakamlar yalan söylemez Çarşamba Şeker Fabrikası üretime başladığında bu açığın en az 150 bin ton’unu tek başına karşılayacaktır. Sorun ve çözüm ortada iken üzülerek belirteyim ki Fabrikamızın yeniden üretime geçmesi konusunda herhangi bir gelişme olmadı.’’diyerek devam etti.

‘Şeker için ödenek çıktı’ bilgisi!

Resmi olmayan kaynaklardan Çarşamba Şeker Fabrikası için ödenek çıktığı şeklinde bilgiler aldıklarını belirten Başkan Sinan Türe, “Fabrika için ödenek çıktığı duyumlarını aldık. Ancak; Fabrikamıza gelen herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.Ödenek konusunda Samsun Milletvekilimiz Sayın Fuat Köktaş ve Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan’ın gayretlerine yakından şahit olmaktayım.Kendilerine Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından ödenek sorununun giderildiğine dair sözler verildiğini duyduk. İnşallah en kısa sürede ödenek problemi çözülür.Ödenek çıktığında, şu an atıl durumda olan Çarşamba Şeker Fabrikası yakın zamanda Türkiye’nin şeker ihtiyacının sigortası olacaktır.Aksi takdirdebu sene de heba olacak ve kaybeden tüm Türkiye olacaktır.’’uyarısında bulunarak sözlerine son verdi.

Çarşamba Şeker Fabrikası ile ilgili gelişmeler kamuoyu tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

 

g-007.jpg“calismayan-her-saat-ekonomiye-darbedir”-(2).jpg
HABER: Erol ŞEKER- Berat GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber