Çalıkuşu durmak bilmiyor

Çalıkuşu durmak bilmiyor
Çarşamba Kumköy ilkoklu öğrencileri hafta sonu birbirnden farklı aktivitelerle yine fark yarattı.

 

Çarşamba Kumköy İlkolu Öğrencileri hafta sonu birbirinden farklı etkinliklerle yine farklı bir gün yaşadı. Çarşamba’da geçtiğimiz yıl öğrencileri ile birlikte yaptığı aktivitelerle Samsun’da yılın farkındalık yaratan öğretmeni şeçilen Dilek Livaneli bu yılda öğrencileri ile birlikte birbirnden farklı etkinlikler yapmaya devam ediyor.

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Samsun’da ilk defa gösterime giren çocuk oyunu Disney’in Müzik Festivali’ne kendi ayarladığı sponsorların desteği ile öğrencilerini bedava götüren Dilek Hoca, öğrencilerine masalsı bir gün yaşattı. Aynı gün Samsun’da bir çok etkinliğe de katılan öğreniciler Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi uzay gözlem evine de giderek uzay hakkında ilgi çekici bilgiler öğrendiler. Aynı gün müze gezisi de yapan öğrenciler  Samsun’da bulunan bandırma vapurunu da ziyaret etti.

Yaptığı etkinlikler ve aktivitelerle öğretmenlik mesleğinin sadece 4 duvar arasına sıkıştırılamayacağını gösteren Dilek Livaneli bir köy okulun yetersiz koşulları da olsa bir öğretmenin imkanlarını zorladığı taktirde öğrencileri için her şeyi yapabileceğinin göstergesi oldu. Çarşamba kaymakamı Caner Yıldız’ın Kumköy ilkokuluna okuluna yaptığı bir ziyaret sırasında Reşat Nuri Güntekin’in “Çalıkuşu” romanından esinlenerek Çalıkuşu dediği Dilek Livaneli romanda olduğu bir köy öğretmenin yapması gereken her şeyi fazlasıyla yapıyor.

Öğrencilerinin her alanda gelişimlerini önemseyen Dilek Hoca bu konuda sadece öğrenciler ile de sınırlı kalmıyor. Daha önce gazetemizde de haberini yaptığımız, ‘Kadına Ekmek’ projesi ile Kumköy’lü kadınalara iş imkanı sağlamış ve kadınların üretim sürecinde pay edinmeleri ve bilinçlenmeleri için mücadele başlatmıştı.
carsamba-ilcesi-kumkoy-ilkokulu-ogrencileri3.jpg
carsamba-ilcesi-kumkoy-ilkokulu-ogrencileri1.jpg       
     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber