Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

ÇALIK YEDAŞ Patladı mı?

ÇALIK YEDAŞ Patladı mı?

 

Vayyy beeee…

Dün sizlere köşe yazımda Çarşamba ÇALIK YEDAŞ İşletme Müdürü Mustafa Umut’un ve personellerinin yaptıklarını aktarmıştım. Köşe yazım öylesine bir anda yazılmış ki tesadüfün böylesine ne dersiniz bilmiyorum. Tesadüf değil aslında. Köşe yazım akabinde Gazetemizi ve şahsımı arayan onlarca okuyucum telefonlarla arayarak tepki gösterdiler.

Gelen ilk tepki, “Sen adamı, adamları övüyorsun ama senin adamın işten atıldı. Neden atıldığını biliyor musun? Diyerek sitem ettiler. İşin aslını öğrenmek için gerekli yerleri aradık ve haberleştirdik. Ama  çok enteresan bir durum ortaya çıktı. Ve öğrendiklerimiz sonrasında konuyu öylesine enteresan olmaya başladı ki;

Sonunda ÇALIK YEDAŞ patlamış. Hatta patladı…

Sözüm ona “AB BİLMEM SORUNSUZ, FALAN FİLAN ÖDÜLÜNÜ” almak için yırtınıyordu. Samsun ve civar İl ve ilçelerin çoğunda yayımlanan yerel gazete ve televizyonlara ve hatta ne idüğü belirsiz para karşılığı basılan dergilere boy boy reklam vererek şirin görünmeye çalışırken, Çarşamba ÇALIK YEDAŞ yeni adı ÇALIK YEPAŞ İşletme Müdürlüğü görevini yürüten Mustafa Umut ve beraberinde çalıştığı 2 Şefin görevine son verildi. İşletme Müdürü Mustafa Umut ve beraberinde2 Şef ve 3 sözleşmeli personelin işine son verilmiş.

İşe son verilme nedenine gelince:

ÇALIK YEDAŞ’ın yönetmelikleri, emir ve talimatlarına uymayan şekilde başta İşletme Müdürü Mustafa Umut olmak üzere bu 4 personel hakkında; “Kural dışı (usulsüz) işlem yapmak”  suçu ile haklarında işlem yapıldığını ve açığa alındıklarını öğrendik. Mustafa Umut ve personelleri hakkında ÇALIK YEDAŞ’ a daha fazla para kazandırmak ve Çarşambalı insanlara yardımcı olarak işlemlerini yapabilmek için yaptıkları çalışmaları nedeni ile ÇALIK YEDAŞ’ a ulaşan şikâyetler(!) sonrasında inceleme başlattıklarını öğrendik. Bu inceleme ve araştırma neticesinde bu 4 personelin açığa alındığını ve iş akitlerine son verildiğini öğrenildi.

Ama edindiğimiz bilgilere göre ÇALIK YEDAŞ’ta ki konu kuralsız, usulsüz işlem yapmak değil… Tam aksine bazı siyasi ve başka çevrelerin Mustafa Umut ve yanında ki personellerin işlerine son verilerek yeni bir kadro kurma hesaplarının olduğu imaları olduğu ortaya çıkıyor.

Yani ÇALIK YEDAŞ hakkında Samsun’ da devam eden davalar varken bir şekilde kendini kurtarma operasyonunda dikkat çeken ilçe olarak kurban seçilen Çarşamba İlçe teşkilatının tasfiyesi gündeme getirilmiş. İşin vahameti daha da fazlalaşıyor. Çünkü Mustafa umut ve personellerine ÇALIK YEDAŞ İl bölge müdürlüğünde çalışan üst düzey bazı yöneticilerin sözlü talimatı ile işlemler yapmasına izin verdikleri ve bilgileri olduğunu belirtmeleri dikkat çekiyor.

Bu tezgaha şimdi Mustafa Umut ve beraberinde ki 2 Uzman ile 1 Uzman yardımcısı çalışan mı kurban veriliyor. Yoksa tam tersine ÇALIK YEDAŞ’ın kendi imajını kurtarma, ödül alma ve daha çok kazanma hesaplarının temelleri mi atılıyor gibime geliyor. Kim haklı kim haksız yakında belli olacaktır ancak; Bu köprü altından çok sular geçecektir. Kim haklı kim haksız buna yine Kanunlar çerçevesinde yargı karar verecektir. Bilmem ÇALIK YEDAŞ bundan sonra ne yapacak.

Konu hakkında haberimizin detayında Samsun Çalık YEDAŞ Bölge Müdürü Nurettin Türkoğlu’nun açıklamaları da mevcuttur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Önümüzde ki günlerde suçlanan personellerin de hem yargı ile hem de basın yolu ile haklarını arayacakları öğrenildi. Bizler de habercilik noktasında herkesin söz hakkını sonuna kadar sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi