ÇAL' dan "Geleceğimi Planlıyorum"

ÇAL dan Geleceğimi Planlıyorum
Çarşamba Anadolu Lisesi tarafından "Geleceğimi Planlıyorum" isimli konferansa İlçede ki Lise Öğrencilerinin yoğun ilgisi dikkat çekti.

FOTO-GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Geçtiğimiz aylarda Türkiye' de bire bir LYS sınavının provasını yaparak dikkatleri üzerine çeken Çarşamba Anadolu Lisesi İdaresi bu defa da Üniversiteye girmeye hazırlanan Öğrencilerin Üniversite korku ve gelecek endişelerini gidermek maksadı ile "Geleceğimi Planlıyorum" isimli konferans düzenledi. Konferans için İstanbul Kültür Üniversitesi Yard. Dç. Dr. Asuman Sönmez'i Çarşamba'ya davet eden Çarşamba Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Baş ve etkinliği düzenleyen Okul Rehberlik Öğretmeni Ali Demir, konferans öncesi Göl Restaurant'ta kahvaltı verdi. Geleceğimi planlıyorum konferansı için kahvaltıda buluşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Atar, İstanbul Kültür Üniversitesi Yard. Dç. Dr. Asuman Sönmez, İlçe de eğitim veren Lise Okulları Müdürleri, RAM Müdürü Gülşah Akarsu Gözütok ve Rehberlik Öğretmenleri katıldı.

Kahvaltıda Çarşamba Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Baş, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın Üniversiteye hazırlıkları noktasında yardımcı olabilmek maksadı ile hazırladığımız çalışmalardan olan  "Geleceğimi Planlıyorum" konulu konferans için bizleri kırmayarak gelen Hocamıza ve sizlere teşekkür ediyorum. Umarım güzel bir konferans olacak. Geldiğiniz ve bizleri onurlandırdığınız için bir kere daha teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı. Kahvaltıdan sonra Cemil Şensoy Kültür Merkezine geçildi.

 Cemil Şensoy kültür Merkezine İlçe de eğitim veren hemen tüm Liselerden bu yıl Üniversiteye başlayacak olan Öğrenciler başta olmak üzere öğretmenler konferansa katıldı. Konferans açılış konuşmasında Çarşamba Lisesi Müdürü Mustafa Baş, "Geleceğimi planlıyorum isimli konferansımızın amacı Üniversiteye başlayacak olan sizlerin önünde ki eğitimde neleri düşlediği ve neleri planlayarak yapmak istediğini öğretmek ve rehber olmak istedik. Bu maksatla birlikte proje geliştirdik. Bu gün verilecek konferansımızla sanıyorum Üniversite için ilk ciddi bilgileri alarak eğitiminize devam edeceksiniz. Sizlere şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Okul müdürü Baş'ın konuşması sonrasında konferansı vermek üzere geçtiğimiz yılda ilçemize gelerek bilgilendirmeler de bulunan İstanbul Kültür Üniversitesi Yard. Dç. Dr. Asuman Sönmez, konuşmasına başlarken öğrencilerle şakalaşarak başladı. Kısa bir süre öğrencilerin ilgisini toplayan Sönmez, Bir yıl sonra yeni yeniden Çarşamba dedim ve buraya geldim. Gelmemde ki en büyük etken bu noktaya kadar nasıl geldiğimi, neleri planladığımı ve nelere dikkat ettiğimi sizlere aktarmak ve geleceğinizi daha ciddi ve planlı olarak onaylamanız adına geldim" diyerek devam etti.

Mesela Belediye Başkanı 3. Defa Başkan seçilmiş. Demek ki ilk olarak Başkan Dündar sevilen ve sonrasında da çalışkan bir kişi olsa gerek ki 3. Defa seçilmiş. İkinci seçilme şansı ise planlı ve programlı her attığı adımını düşünerek ve bilgili bir şekilde attığı gerçeğini de göz ardı etmemelisiniz şeklinde konuşan İstanbul Kültür Üniversitesi Yard. Dç. Dr. Asuman Sönmez, "Sizler de mesela dün için hiç bir şey yapamazsınız. Bu günü yaşıyorsunuz ve yapacak fazla bir girişiminiz olamaz. Ama yarınınızı planlayabilir ve bazı önlemleri alabilirsiniz. Bu noktada sizlerin de Üniversite hayatına başlarken bazı adımları atmanızı, planlı ve programlı ve bilinçli bir şekilde hazırlık ve girişimlerde bulunmanızı tavsiye ederim. Bunları yapabilmek için de mutlaka çok iyi etütler, incelemeler ve bilgiler edinmelisiniz. Bunları başardığınız sürece yarınlarınızı planlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz" ifadelerini kullanarak bir süre öğrencilere gelecekle alakalı yaşanmış olaylardan da bilgiler aktararak konferansını tamamladı.

Öğrencilerin büyük bir heyecan ve merakla dinlediği konferans sonunda Çarşamba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Atar, konferansı veren İstanbul Kültür Üniversitesi Yard. Dç. Dr. Asuman Sönmez'e, Kültür Üniversitesi Kurumsal İletişim Birimi Başkan Yardımcısı Ender Baran'a ve  geçen yıl ÇARŞAMBA Anadolu Üniversitesi iken Üniversitesini kazanarak bu Okulda eğitim gören İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğrencisi Ilgın Acar'a plaket vererek katkıları nedeni ile teşekkür etti.

HABER-FOTO: Nazan KILCI- Nuri Oğuzhan ŞEKER- Kenan GÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber