Çakır, Korupark İnşaat’ı anlattı

Çakır, Korupark İnşaat’ı anlattı
Çarşamba’nın Parlayan Yıldızı;KORUPARK İNŞAAT

Çarşamba İlçesi’nde inşaat sektöründe kurulduğu günden büyük bir atılım yapan, ilçeye birçok mimari güzellikte binalar kazandıran Korupark İnşaat’ın Kurucusu Süleyman Çakır, Korupark İnşaat’ın kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeleri bir bir anlattı.

Kendisine yönelttiğimiz sorulara tek tek cevap veren Süleyman Çakır, Korupark İnşaat’ın yapmış olduğu ve yapmaya planladıkları projeleri açıkladı.

İşte Korupark İnşaat Kurucusu Süleyman Çakır ile yaptığımız ropörtajın tamamı;

Kısaca Korupark İnşaat’tan bahsedebilir misiniz?

Firmamızın kurucularının hepsi eğitimci ve öğretmendir. Hepimiz de daha önce Samsun’da farklı dershanelerde çalışıyorduk. İnşaat sektörüne girmek Çarşamba’ya gelmeden önce de hep hayalimizdi. 2007 yılında Çarşamba birey dershanelerini kurduk. Daha sonra 2012 yılında Abdulkadir Palta ve Hüseyin Özdemir hocamla Korupark İnşat firmasını kurduk. Eğitim alanındaki başarılarımızdan sonra halkımıza daha iyi hizmet etmek için kendimize yeni bir iş alanı oluşturduk.

*Bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz projeler ve şu an da devam eden projeleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Çarşamba’da İmam Hatip Lisesinin yanında Akasya Korupark Sitesi ile 55 dairelik ilk inşaatımıza başladık. Şu anda 15 dairemiz tamamen bitti ve bizden ev alan ailelerimiz binalarına yerleşmeye başladı. 2. Bloğumuzun dış cephe ısı yalıtımı devam ediyor, 3. Bloğumuzunsa dış sıvası yapım aşmasına geldi. 4.bloğumuzun da temeli atıldı.

                Yunus Emre Caddesinde birey dershanesinin hemen yanında Şehirpark 1 projesinde 12 dairenin ve dükkânların kaba inşaatı bitti, inşaatı biten bu dükkânlar da satıldı.

                Yine birey dershanesinin yanında Şehirpark 1’in karşısında Şehirpark 2 projemiz devam ediyor. Bu inşaatımızın da dükkân katları bitti ve biten dükkanlar yakında satışa sunulacak.

*Projelerinizi oluştururken şehir şartları projelerinize ne ölçüde ve nasıl yansıdı?

Çarşamba devasa bir ova, geniş bir yerleşim alanı ancak eskiden kalan sıkıntılar şehir merkezinde yapılaşmayı ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. Bitişik nizam yapılaşmadan dolayı projeleri şekillendirmek oldukça zor. Bundan dolayı şehir merkezinden uzak siteler oluşturmak firmamızın öncelikli hedefi haline geldi.

        Ailelerin çocuklarına ferah alanlar arayışı, şehrin gürültüsünden ve trafiğinden uzakta yaşama isteği, site kültüründe birincil hedefimiz oldu.  Oyun parkları olmayan apartmanlara sıkışmış çocuklara, nefes alabilecekleri alanlar oluşturmak, daha sağlıklı nesiller yetiştireceğinden sosyal tesisleri ve oyun parkları olan yaşam alanları kurmaya çalışıyoruz.

*Projelerinizin mimari detaylarından bahsedebilir misiniz? Projelerinizde kişiye özel mimari çözümler üretiyor musunuz?

Akasya Korupark sitesinde 55 dairemiz var. Bütün dairelerimiz ve dairelerimizin inşaat bölümleri, planlanmış durumda. Yani bütün ustalık alanları sıraya konulmuştur, bölümlerin biri bittiğinde diğeri başlıyor. Bütün bunlar planlandığından dolayı uygulamalarda sıkıntı yaşamıyoruz.  Akasya Korupark sitesinin dış cephesi ısı yalıtımlıdır.  2017 yılına kadar binalarda ısı yalıtım zorunluluğu getirilmiştir. Çarşamba’da sizler de görüyorsunuz birçok site biteli birkaç yıl olmasına rağmen dış cephelerinde ısı yalıtımı olmadığından bu sitelerde, ısı yalıtım yapımına başlandı.  Bizler bunu bildiğimizden 2012’den itibaren bütün projelerimizi ısı yalıtımlı yapıyoruz.  Yani daire alanlara ek bir masraf çıkarmayacağız.  Gönül rahatlığıyla diyebilirim ki: Yaptığımız siteler en lüks dış tasarıma sahip birer site haline geliyor, Akasya Korupark. Daire alan müşterilerimize iç uygulamada istedikleri gibi değişiklikler sunuyoruz. Giriş kapısından koridorlarına kadar özel bir işçilik yapıyoruz. Yani müşterilerimiz giriş kapısından içeri girdiklerinde dahi kendilerini özel bir yerde hissedecekler. Bu titizliğimizi Şehirpark 1 ve Şehirpark 2 projelerimizde de sürdüreceğiz.

*Projelerinizi diğer projelerden ayıran unsurlar nelerdir? Projelerinizde sakinlerinize sunduğunuz ayrıcalıklar nelerdir?

İnşaat sektöründe ilke olarak yaptığımız işin en sağlamını en kalitelisini yapmayı hedefliyoruz. Çarşamba’nın en saygın inşaat mühendislerinden Sayın, Hâdi İnan ile çalışıyoruz. Kendileri iş sağlamlığı ve güvenliği konusunda çok hassaslar. İç işçiliğimiz için de hiç çekinmeden şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: Elimizden geldiğince Çarşamba’nın en iyi iç işçiliğini yapmaya çalışıyoruz ve bunu yapıyoruz da.

        Kaliteden kesinlikle taviz vermiyoruz. Çok iddialı konuştuğumuzu düşünenler olabilir. Neden bu kadar iddialı konuştuğumuzu merak edenler projelerimizi gezerek bu haklı övünmemizi kendi gözleriyle görebilirler. Özellikle bitimine çok yaklaşan 55 dairelik Akasya Korupark sitemizi göstermekten gurur duyarız.

         Yine inşaat aşamasında bizden ev alan müşterilerimize iç işçiliklerde, istedikleri gibi değişiklik yapma imkânını sunuyoruz.

*Potansiyel müşterileriniz sizce neden Korupark İnşaatın sunduğu evlerini tercih etmeli? Bu anlamda müşterilerinizin beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmek için neler yapıyorsunuz?

  İnşat sektöründeki çalışmalarımızı sürdürmenin yanı sıra bizler aynı zamanda öğretmeniz. 2007 yılından bu yana Çarşamba Birey Dershanelerinin yönetimini yürütüyoruz. Çarşambalılarımızın gözünde saygın bir yere geldik. Her işimizde daime en iyi olmayı hedefledik. İnşaat sektörüne ilk girdiğimizde hedefimiz şu idi: ‘’Bu projeden kar etmeyelim hiç önemli değil.’’ Ama Çarşambalılarımız şunu öğrensin: “Korupark İnşaat yaparsa sağlam yapar”. Bunu ilke edindik ve tüm projelerimize de bu ilkeye göre şekil veriyoruz. Şu anda Akasya Korupark sitemizi gezen herkes bunu söylüyor: ‘’Çok güzel.’’ Bizim amacımızda buydu. Sağlam ve güzel projelere imza atmak.

*Proje teslim tarihi nedir? Fiyat aralıkları, ödemeler ve kampanyalara ilişkin bilgi alabilir miyiz?

Akasya Korupark sitesinde son bloktayız. Son bloğun  temeli atıldı ve yaklaşık 1 yıl sonra anahtarlarımızı ev sahiplerine teslim etmiş olacağız. Şehirpark 1 projemizinde kaba inşaat bitti ve şua an duvar aşaması yarılandı. Şehirpark 2 inşaatımızda ise kaba inşaat devam ediyor. 1 yıl içinde üç projeyi de teslim etmiş olacağız. Çünkü önümüzde 200 dairelik yeni bir proje var ona hazırlanıyoruz.

Akasya Korupark sitemizde fiyatlarımız 145 bin TL. Şehirpark 1’de 125 bin ve Şehirpark 2’de ise 150 bin TL. En ferah ve metre kare olarak en büyük projemiz Akasya Korupark Sitesi. Çünkü orada dairelerimiz 158 m2. Merkeze en yakın olan projemizse Şehirpark projemiz.

     Şu anda, daire alan herkesi 8 günlük İtalya tatiline gönderiyoruz. İtalya’yı görmek birçok insanın ve birçok evli çiftin hayalidir, bizde bu hayalden hareketle daire sahiplerimizi bu hayalleriyle buluşturmak ve yeni evli çiftlerimize balayı imkanı sunmak için böyle bir tatil düzenledik.  

*Korupark İnşaat olarak orta ve uzun vadedeki hedefleriniz nelerdir?

En büyük hayalimiz Korupark İnşaat’ı önce bir Türkiye markasına dönüştürmek ve ilerleyen yıllarda bir dünya markasını haline getirmek. Reklamlarda gördüğümüz projeler için: ‘’Bunlar neden Çarşamba’mızda olmasın.’’ diyoruz ve her ay İstanbul’da Ankara’da İzmir’de Mersin’de daha birçok şehirde projeler araştırıyoruz. Yani KORUPARK İNŞAAT ailesi olarak yaptığımız tüm projelerde hedefimiz yaptığımız işin en güzelini en sağlamını yapmaktır. Firmamız hakkında detaylı bilgi almak isteyenler www.koruparkinsaat.com adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirler.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir