Çağatay Kılıç ve Köktaş'tan SAMGİAD'a Ziyaret

Çağatay Kılıç ve Köktaştan SAMGİADa Ziyaret
AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun Genç İşadamları Derneği’ni (SAMGİAD) ziyaret etti.

 

Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ve İl Başkanı Fuat Köktaş, genç işadamlarıyla Samsun ekonomisi, gelişim dinamikleri ve SAMGİAD’ın yeni dönem hedefleri üzerine fikir alışverişinde bulundu. AK Parti Milletvekili Kılıç, genç beyinlere büyük önem vermek gerektiğini belirterek, Samsun’da yapımı devam eden 5 yıldızlı oteller ile fuar ve kongre merkezinin şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Ziyarette ilk olarak söz alan SAMGİAD Başkanı Levent Özden, SAMGİAD olarak Samsun'un ekonomik ve sosyal tüm sorunlarına duyarlı olduklarını ifade ederek, “SAMGİAD bu şehrin sorunlarını sadece konuşan ve eleştiren değil, o sorunlara etkin ve kalıcı çözümler öneren ve üreten aktif bir genç işadamları topluluğu. Samsun’da girişimci işadamlarının vizyonunu geliştirmesi, kurumsal yapılarla şirketlerimizin güçlenmesi ve sektörler içinde daha etkin işbirliği gibi başlıklarda, SAMGİAD olarak çok kapsamlı faaliyetleri yakın zamanda hayata geçireceğiz. Bu amaçlarla bir araya gelmiş genç işadamlarından oluşan bir dernek olarak 72 üyemizle Samsun'a hizmet ediyoruz” dedi.

SAMGİAD Başkanı Özden, Samsun’un tüm siyasi temsilcilerinin, yapacakları çalışmalarda SAMGİAD’a verecekleri desteğin büyük önemi olduğuna işaret ederek, “Tüm yerel yöneticilerimiz, siyasilerimiz ve hükümet temsilcilerimizle etkin bir diyalog ve işbirliği içinde olacağız. Bu bağlamda Sayın Milletvekilimiz Çağatay Kılıç ve Ak Parti İl Başkanı Sayın Fuat Köktaş’la değerli il yöneticilerine SAMGİAD’a gösterdikleri ilgi ve bu nazik ziyaretleri sebebiyle teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ise sivil toplum kuruluşlarının ve genç neslin önemine dikkati çekti. Kılıç, dünyada birçok şirketin 25 yaş üstü personeli tercih etmediğini belirterek, “25 yaşından sonra insanın alışkanlıklarını değiştirmek ve ona bir şeyler öğretmek zordur. Bu açıdan dünyaca ünlü birçok şirket eleman alımında bu yaş sınırına çok dikkat eder. Genç beyinlere önem verir” ifadelerini kullandı.

Samsun ticaretinin kendi iç piyasasında doyum noktasına ulaştığını beliren Çağatay Kılıç, “Samsun ekonomisinin çarkı, kendi kendine dönüyor. Samsun'da üretilen ürünleri hem Türkiye'ye hem dünya pazarına duyurmak lazım. Bunun için de Samsun'da fuar, kongre, davet, iş gezileri yapmak lazım. Samsun'a 28 büyükelçi getiririm. Büyükelçiler aynı zamanda ticari elçileridir. Samsun'un bu anlamda en büyük sıkıntısı olan fuar ve kongre merkezi ile otel sorunu 2013 yazında aşılıyor. Samsun'da yapımı devam eden 5 yıldızlı oteller ile fuar ve kongre merkezi tamamlandıktan sonra şehrin ekonomisine büyük katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Milletvekili Kılıç, İl Başkanı Köktaş ve genç işadamları yaklaşık iki saat süren görüşmede ayrıca gündeme ilişkin konuları konuştu.

Ziyarette SAMGİAD Başkan Yardımcıları Köksal Bulut, Ahmet Fil ve Oğuzhan Serinkaya, yönetim kurulu üyeleri Neslihan Yavuz Apak, Savaş Gömeç, Cem Güngörsün ve Levent Çakır da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel