ÇAFBAL’ da Okul Aile Birliği belirlendi

ÇAFBAL’ da Okul Aile Birliği belirlendi
Çarşamba Ali Fuad Başgil Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen Okul Aile Birliği seçimlerinde Okul Müdürü Cengiz Can, “Boş şeylerle vakit geçiren tarlaya tohum ekmeden hasat bekleyen gibi hüsrana uğrar” dedi

 

Okul Aile Birliği toplantısını gerçekleştiren Ali Fuad Başgil Anadolu Lisesi toplantı açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Cengiz Can, “Bugün burada geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim öğretimine katkıda bulunmak için yönetim kurulunu ve denetleme kurulunu oluşturmak için toplandık. Bu tür toplantılardaki uzun konuşmalar genelde hepimizi sıkar, bu nedenle ben konuşmamı mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışacağım. Ancak konuşmadan da isteklerimizi, şikâyetlerimizi dile getiremeyiz” diyerek konuşmasına başladı.

AFB Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenleri olarak bizler öğrencilerimiz için dolayısıyla sizler için en iyisini yapmak için buradayız diyerek devam eden Can, “Biz üzerimize düşeni yaparken sizleri de yanımızda görmek istiyoruz.Veli olarak sizler de üzerinize düşeni yapacaksınız ki bizler öğrencilerimizi yetiştirmekte istenilen hedefe ulaşabilelim.Biz eğitimciler olarak sizlerden çok fazla bir şey istemiyoruz,sadece çocuklarınızı kendinize, milletimize en yararlı kişiler olabilmeleri  için ailede verilmesi gereken temel değerleri vermenizi ve bizim eğitim öğretim adına çocuklarınız için  aldığımız kararları desteklemenizi istiyoruz dedi.

Okul denince ilk olarak akla “öğretim yapılan veya ders verilen yer” geliyor. Ancak okulun amacı öğretimin yanında eğitim vermektir. Hatta dikkat ederseniz Okulların bağlı olduğu bakanlığın ismi dahi; Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Eğitimin olmadığı bir yerde öğretimin bir manası yoktur.

Eğitim o kadar önemli ki, “Çocuğun eğitimi,çocuğun doğumundan yirmi yıl önce başlar.”  diyor Çin Atasözü diyen Müdür Can, “Peki veli olarak çocuklarımız için ne yapmalıyız. “Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece bilgi ile donatmak, topluma bir bela kazandırmaktır” diyor bir düşünür. Çocukta ahlakın temelini oluşturmak elbette öncelikle anne-babanın görevidir. Öyleyse sizler onlara bu temeli sağlam atacaksınız ki, biz eğitimciler de okulda bu sağlam temel üzerine zorlanmadan bilgi inşa edebilelim. Sizler bu temeli atamazsanız bizler ne yaparsak yapalım vereceğimiz eğitim-öğretim bir yönüyle eksik olacaktır. Hele bir de onlar için aldığımız eğitimle ilgili kararlara önce siz karşı çıkarsanız emin olunuz sonuç asla olumlu olmayacaktır.

ÇAFBAL Okul Müdürü Cengiz Can, “Namık Kemal der ki, “Eğitim, anne kucağında başlar; her söylenilen kelime, çocuğun şahsiyetine konan bir tuğladır.” Saygıdeğer anneler, lütfen çocuklarımızı eğitirken itinalı davranalım.Onlara büyüklere saygının,küçüklere sevginin önemini benimsetelim. Çocuklarımıza doğru alışkanlıklar kazandırmalıyız. Bakınız bu konuda bir düşünür diyor ki “Alışkanlıkların zincirleri, önce hissedilmeyecek kadar hafif, sonra kırılamayacak kadar güçlü olurlar.”

Dolaysıyla temelde yanlış eğitilmiş, yanlış alışkanlıklar kazanmış öğrenciye doğruyu benimsetmek bizler için çok kolay olmayacaktır”.

Peygamberimiz(SAV) “En mükemmel insan, başkalarına en çok yararı dokunan insandır” diyor. Siz bu düsturu çocuklarınıza aşılamalısınız ki biz de onlara kendilerine ve başkalarına nasıl yararlı olacaklarını öğretebilelim.

“Dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla ve asla yorulmazlar.” diyor Mustafa Kemal Atatürk. Bunu küçük yaşta çocuğun kulağına siz üflerseniz, okulda ders çalışmak zor gelmeyecektir ona. Sınavlara hazırlanırken yorulmayacaktır diyerek devam eden Can, Yine büyüklerden biri diyor ki, “Boş şeylerle vakit geçiren, tarlaya tohum ekmeyen gibi hasat zamanı hüsrana uğrar.” Çocuklarımıza vaktin kıymetli olduğunu boş geçirilen her anın aleyhimize işlediğini kavratmalıyız.

Merhum Ali Fuat Başgil hocamız diyor ki, “Başarılı olmanın ilk düşmanı tembellik, diğer düşmanı kötü arkadaştır.” Çocuklarımızı tembel yetiştirmeyelim. Lütfen bırakın suyunu kendi alsın,yemeğini tabağına kendi koysun.Sakın ha bırakın ödevini kendi yapsın.Bir de en önemlisi kimlerle arkadaşlık yaptığına dikkat edelim. Çocuklarımızı kesinlikle takip edelim.

Ne yazık ki,onların gezdiği,dolaştığı,oturduğu hemen her yer adeta mayınla döşenmiş,onlar için bir yığın tuzak kurulmuş,eğer takibini yapmazsanız yanlış bir ortamda gördüğünüzde müdahale etmezseniz, onları kendi elinizle ateşe atarsınız.

Veliler, çok uzun konuşmamayı düşünüyordum ama yine de olmadı. Hz. Ali(r.a) “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyor. Ali Fuat Başgil Anadolu  Lisesi öğretmenleri olarak bizler, öğrencilerimizden köle olmalarını değil, sadece verdiğimiz ve vereceğimiz emeğin karşılığında kendilerine,sizlere ve milletimize en faydalı kişiler olarak yetişmelerini istiyoruz. Sözlerime son verirken beni sabırla dinlediğiniz için sizlere sağlıklı ve huzurlu günler, öğrencilerimize de başarılı bir yıl diliyorum” şeklinde konuşarak konuşmasını tamamladı.

Konuşma sonrasında Okul Aile Birliğine aday olan isimler belirlendikten sonra yapılan seçimle geçen yıl Okul Aile Birliği Başkanı olan Hüsamettin Karaveli yeniden çoğunluğun oyunu alarak bu yıl ki Okul Aile Birliği başkanlığına seçilerek görevine devam edeceği belirtildi.

Haber Merkezi

cafbal’-da-okul-aile-birligi-belirlendi-(1).jpg

cafbal’-da-okul-aile-birligi-belirlendi-(2).jpg

cafbal’-da-okul-aile-birligi-belirlendi-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber