ÇABES'li oyunculardan PROTESTO

ÇABESli oyunculardan PROTESTO
Samsun Çarşamba İlçesin de geçen yıl kurulan Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü oyuncuları hazırlık maçında maçı bırakarak yönetimi ve iş adamlarını protesto etti.

Samsun Çarşamba İlçesin de geçen yıl kurulan Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü oyuncuları hazırlık maçında maçı bırakarak yönetimi ve iş adamlarını protesto etti.

2014-2015 Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol oyuncuları (ÇABES) bu yıl ikinci kez mücadele edecekleri BAL Liginde mücadele etmek için yeni sezon hazırlıklarına Çarşamba Mustafa Dağıstanlı Kapalı Sor salonunda başladılar. Bir kaç haftadır sessiz sedasız çalışmalarını sürdüren ÇABES'li Basketbolcular dün akşam Samsun Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor takımı (SAMSUNBESK) ile Kapalı spor salonunda ilk hazırlık maçına çıktılar.

ÇABES ve Samsun Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonunda ki hazırlık maçının başlama düdüğü ile maça başladıktan saniyeler sonra maçı bırakarak tekerlekli sandalyelerinden inerek salonda yere oturdular. Oturdukları yerde basın açıklaması yapan ve aynı zamanda hem yönetici hem de Basketbol oyuncusu olan Mustafa Uçar, bizler 2013 yılında bu kulübü kurarken Çarşambamızda engelli insanların rehabilite edilmesi amacıyla hiç bir çıkar ve menfaat  gözetmeksizin, evinden çıkamayan insanları evlerinden çıkarmak için kurduk ifadelerini kullanarak şöyle devam etti.

ÇABES'li Basketbolcu Mustafa Uçar, "Bu oluşum için kamuoyu oluşturduk, halk benimsedi ancak şehrin ileri gelenleri maalesef bunu kabullenemedi. Belirtmek isterim ki "Damdan düşenin halini damdan düşen anlar". Bizler ne umutlarla yola çıktık. Yönetim oluşturduk. Elit insanlardan dedik, engelli insanlara sahip çıkarlar dedik. Maalesef 2014-2015 sezonu başlamak üzere, rakip kulüpler malzemelerini takımlarını oluşturdular. Mesela kardeş takımımız destek olmak için geldiler. Büyük umutlarla ve eşit koşullarla birlikte mücadele edelim dedik elit yönetim oluşturalım dedik ancak olmadı" diyerek devam etti.

Uçar, "Yönetim Kurulumuzun başına Tülay Özdemir Kavraz, siyaset ve iş dünyasında saygın, Kerim Deniz engelli, esnaf kardeşimiz ve oyuncumuz, AK Parti İlçe Başkanı Sayın Halit Doğan, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Ben acizane Mustafa Uçar, bu mücadelenin tozunu toprağını yutan ama mücadeleden vazgeçmeyen, Taner özden, Mermerci işadamımız Kerim Gülaçtı,  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve muhtelif iş sahibimiz. Bu yönetim kurulumuzda ki insanların şahıslarını tenzih ediyorum. Ancak her biri engelli kardeşlerimize birer tane engelli spor sandalyesi alsalar biz eşit koşullarda diğer takımlarla mücadeleyi sürdürürüz" diyerek protesto açıklamasını şu cümlelerle sona erdirdi.

Mustafa Uçar, Ama maalesef şunu gördük ki; Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Dolayısı ile bu arkadaşlarımın yere oturmaları bir protestodur. Sandalyeleri olmadığı için, spor yapamadıkları için bu gün  bu bir protesto açıklamasıdır. Dolayısı ile bir engelli mücadelemizi engelli olarak engellenerek de olsa devam edeceğiz. Bu arada bizlere destek olmak üzere hazırlık maçı için İlçemize gelen Kardeş takımımız Samsun Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü oyuncu ve yöneticilerine bir kere daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Engelli Basketbolcular yeniden tekerlekli sandalyelerine oturarak maça başladılar. Maç her iki takımın karşılıklı atakları ile devam ederken sahadan ÇABES: 36- Samsun Besk:33 sonucu ile ÇABES'in sahadan galibiyeti ile sona erdi.

cabesli-oyunculardan-protesto1.jpg

cabesli-oyunculardan-protesto2.jpg

xfyk.jpg

xnjc.jpg

xv.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir