ÇABES GÖZÜNÜ ÜST LİGE DİKTİ

ÇABES GÖZÜNÜ ÜST LİGE DİKTİ
Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü kendi saha ve seyircisi önün de Samsun Kuzey Yıldızı Tekerlekli Sandalye Basketbol takımını misafir etti.

Maçta ÇABES ilk dakikadan son ana kadar açık ara farkla götürdüğü maçı 76-14 sayı ve galibiyetle tamamladı

Bedensel Engelliler Bölgesel Tekerlekli sandalye basketbol liginde 2015-2016 sezonunun ilk maçına kendi saha ve seyircisi önünde Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonun da çıkan Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor kulübü (ÇABES) deplasmanda rakibi Samsun Kuzey Yıldızı Engelliler Spor Kulübünü oynadığı maçı güzel oyunuyla 1. periyotta 20-02, 2. periyotta 38-02, 3. periyotta 48-02 ve 4. son periyot ve maç sonunda 76-14'lük skorla ezici bir üstünlük sonun da maçı galibiyetle bitirdi.

cabes-gozunu-ust-lige-dikti-(1).jpg

Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor kulübü (ÇABES) maçını izlemeye gelen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Genel Başkanı Arif Ümit Uztürk, yaptığı açıklamasında, "Samsun Bedensel Engelliler faaliyetleri yönünden önemli bir ilimiz. Burada bir çok kulübümüz engelli spor faaliyetleri yürütüyor. Türkiye Bocce Türkiye şampiyonası Samsun' da 3 gündür sürüyordu bu maçları izlemeye geldik. Bu gün de iki Bedensel Engelli kulübümüzün maçı vardı ki bu gün de ÇABES ve Kuzey Yıldızı müsabakasını izlemek için buraya geldik. Başkanlarımızın sıcak ilgisine teşekkür ediyorum. Takımlarımıza başarılar diliyorum. Tekerlekli Sandalye Basketbolumuz bizim lokomotif branşlarımız. Bu yıl bunun göstergesi de Avrupa Şampiyonasında Milli Takımımız Rio Şampiyonasına İngiliz takımı ile final oynayarak katılma hakkını elde etti ve mücadeleden sonra ikinci oldu. ÇABES Çarşamba ilçesinde böylesi bir mücadeleye katkı veren başkan ve yöneticilerini kutlamak ve diğer ilçelere de örnek olur diyerek düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

cabes-gozunu-ust-lige-dikti-(2).jpg

 Maç sonunda açıklama yapan ÇABES Başkanı Mustafa Uçar ise, Öncelikle bu ilk maçımızı Genel Başkanımıza hediye ediyoruz diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü. Uçar, "Ancak Federasyon Genel Başkanımız taa oralardan kalkıp buralara gelebiliyor da, bizim yerel yöneticilerimizin de gelip görmelerini maçı izlemelerini çok isterdik. Gönlümüz bu mutluluğu onlarla paylaşmak isterdi. Ama olsun her şeye rağmen ÇABES olarak oldukça iddialıyız ve ve iddiamızın arkasındayız. Mustafa Uçar oalrak şahsım bu sene Playoff' a çıkamadığımız takdirde görevimden istifa edeceğimi buradan açık ve net açıklıyorum."şeklinde tepki ve düşüncelerini dile getirdi.

cabes-gozunu-ust-lige-dikti-(3).jpg

Genel Başkan Uztürk ise, Başkan Uçar'ın istifa etmemesini arzuladığını dile getirerek, "Bizim böyle çalışkan başkanlara ihtiyacımız var. Ama bir sözüne katılıyorum. Böyle ekiplerimizi yerel yöneticilerimiz, idarecilerimizin de destek olması gerekir. İnşallah yerel yöneticilerimiz bu engellilerimize sahip çıkacaktır. Çünkü biz engellilerimize böylesi müsabakalar yaparken rehabilitasyon da yapıyoruz. Böylesi çalışkan başkan ve yöneticilerinin de   engellilere sahip çıkmasını arzuluyorum" şeklinde konuştu.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Kenan GÜN

cabes-gozunu-ust-lige-dikti-(4).jpg

cabes-gozunu-ust-lige-dikti-(5).jpgcabes-gozunu-ust-lige-dikti.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber