İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

ÇABES BİR DÜŞüNCE DEVRİMİNİN ADI

ÇABES BİR DÜŞüNCE DEVRİMİNİN ADI

ÇABES (Çarşamba Bedensel Engelliler Spor Kulübü) 2.Ligde Amed Sportif, G.Hacıköy Hayat, Hatay BŞB,Kızıltepe Eng.Birliği, Pamukkale Bel., Karşıyaka ESK, Malatya BŞB, Zile Eng.,Konya Eng,Hakkari Sümbül,  gibi  11 takımla girdiği mücadeleyi yeni çıktığı 2.liğde tutunarak başarıya tamamlamak üzere.

Ligin son maçını  Zile de  oynanacak ama takımızın düşme ihtimali yok. Grubumuzda 2.ligden 1 lige Hatay  çıkmayı garantiledi  ,Gümüşhacıköy veya Kızıltepe takımlarından 2.sinden biri son maçta  çıkarken Erzurum ve Hakkari takımları düştü.

              Bu hafta sahamızda oynadığımız maçta Lig 2.ncisi Gümüşhacıköy takımına son periyoduna kadar çekişmeli ve mücadeleye devam ettiğimiz maçta son dakikalarda yenildik.

              Fırsat oldukça Çabes takımımızın maçlarını seyrediyorum, çokta heyecanlı oluyor,hele birde galip gelince.

              Mustafa UÇAR ve Kerim DENİZ kardeşlerimizin oluşumunda büyük emekleri olan takımımız Belediye Başkanımız Halit DOĞAN’ın olağanüstü katkıları ile 2.lige çıktılar ve 1.lige çıkmak için ciddi çaba sarf ediyorlar.

             Oyuncularımızın ve ailelerinin maçı yaşadıklarını sahada görebiliyorsunuz,

             Sapasağlam kendinden geçmiş, her şeyden şikayet eden Telefon ve İnternet esaretindeki gençlerimize örnek olacak bir özgüven ve dik duruşla sahada tekerlekli sandalyeleri ile basketbol oynayan, mücadeleden hiç vazgeçmeyen bu kardeşlerimizi görüpte örnek almamak destek olmamak büyük bir vebal olur.

             Tekerlekli sandalyenin sporcusu ile parkeye her devrildiğinde içim cız ederken tekrar oyuna döndüklerindeki mücadele ve samimiyeti görünce futbol maçında taç,faul,korner tartışması yapan aciz futbolcuların zayıflıkları aklıma geliyor.

            Allah yar ve yardımcınız olsun arkadaşlar, tebrik ediyorum, mücadeleniz sizin durumuzun ötesinde yeni nesillere bir muştu oluyor diye düşünüyorum.

            Engelli beyinleri aşmaya yardımcı olacağınızı ve hepimizin birer engelli adayı olduğumuz gerçeğini de spor yoluyla öğretiyorsunuz bizlere.

Sağolun,Varolun emekleriniz için teşekkürler ÇABES …..

            Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi