ÇABED OKA’ya proje hazırlıgında

ÇABED OKA’ya proje hazırlıgında
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından dezavantajlı gruplara yönelik hazırlanan mali destek programına Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği de proje hazırlıyor

 

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) tarafından Dezavantaajlı gruplara yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek progmı için Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği’ de proje hazırlığında. OKA tarafından hazırlanan destek proğramı çerçevesinde hazırlanan projelere OKA tarafından 100 bin ile 500 bin arasında destek sunulacak. Çarşamba’daki şehir mobilyaları konusunda sıkıntılı olan Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği(ÇABED) bu sıkıntısını OKA’ya hazırladığı proje ile gidermeye çalışacak.

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Eski Başkanı şimdiki başkan yardımcısı Mustafa Uçar konu hakkında değerlendirmede bulunarak, “OKA için Derneğimiz bir proje hazırlığı içinde. Bu konuda çalışmalarımıza başladık. Bu konudaki asıl sıkıntımız şehir mobilyaları olduğu için bu konuya daha fazla yoğunlaşacağız. Çarşamba Belediyesi’de bizden bu konuda proje istedi. Onlara da bir proje sunduk. Umarız üzerinde dururlar ve bu konuda koordineli bir çalışma içinde oluruz” dedi.

Uçar,  açıklamalarına, “biliyorsunuz çıkarılan bir yasa var. Şehir mobilyalarının engellilerin kullanabileceği biçime dönüştürülmesine yönelik. Fakat bu yasa için belirtilen tarih günden güne uzuyor. Ve yerel yönetimle bir türlü bu konuda çalışmıyorlar. Bizde OKA tarafından elimize geçen böylesi bir fırsatı değerlendirmek istiyor. En basitinden biliyorsunuz Çarşamba’daki hiç bir kaldırım engellilerin kullanabileceği kaldırımlar değil. Bir çok kurumu kullanamıyoruz. Etkinlik organize edeceğiz engellilerin kullanabileceği bir salonumuz yok. Bu ve benzer problemler engellilerin Çarşamba’daki yaşayışını güçleştiriyor” şeklinde devam etti.

OKA tarafından 6 milyon gibi dev bir bütçe ile hazırlanan mali destek programı için proje hazırlığında olan ÇABED projesini mart ayının 4’üne kadar bildirmek zorunda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber