ÇABED mavi kapaklar için bina istiyor

ÇABED mavi kapaklar için bina istiyor
Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Mavi Kapakları toplayarak engellilere tekerlekli sandalye yardımı yapmaya devam ederken depo sorunu da çığ gibi büyüyor

 

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği(ÇABED) vatandaşların da desteği ile mavi kapak toplanmaya devam ediyor. Topladığı mavi kapaklarla engellilerin kullandığı tekerlekli sandalyesi olmayan engellilere sandalye desteği veren dernek, birçok engelliyi topladığı kapaklarla sevindirdi. Depoları olmadığı için topladıkları mavi kapakları dernek binasının önüne bırakmak zorunda kalan dernek üyeleri çok acil depo ihtiyaçları olduklarını belirtiler.

ÇABED Başkanı Kerim Deniz, “İnsanlar 5 bin, 10 bin kapakla bir sandalye alındığını düşünüyorlar. Ne yazık ki bir sandalye alabilmemiz için yaklaşık bir kamyon mavi kapağa ihtiyacımız var bu da çok büyük bir rakam. Bizler vatandaşların yapmış olduğu mavi kapak bağışlarını topluyoruz ve kendi dernek binamızın önüne koyuyoruz. O da çok hoş bir görüntü oluşturmuyor. Aynı zamanda çalınma riski de var. Bu konuda bir depo ihtiyacımızın olduğunu belirtmek istiyoruz. Sonuçta bizler derneğiz ve derneğimizde Bedensel Engelli insanlar var. Bağışlarla ayakta duran bir yapımız var gerek vatandaşlar gerekse de büyüklerimizi bu konuda bizlere yardımcı olmaya davet ediyoruz. Bu konuda bizlere verilmiş olan sözler vardı bu sözlerin yerinde getirilmesini istiyoruz” dediler.

Topladıkları mavi kapakları çöp poşetleri içinde dernek binaları önünde bırakan dernek üyeleri bu konuda yardım istiyor.

Haber-Foto: Nurhan Güzel- Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber