ÇABED Mavi Kapak Kampanyasını bitirdi

ÇABED Mavi Kapak Kampanyasını bitirdi
Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği (ÇABED) Mavi Kapak Kampanyasını amacından şaşırtıldı diyerek sona erdirirken, başka sıkıntının da buna neden olduğu iddia edildi

 

(ÇABED) Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kerim Deniz, İlçe genelinde başlatılan Mavi Kapak Kampanyasını son erdirdiklerini dile getirdi. Son 2-3 yıldan bu yana Mavi Kapakları toplayarak engelli üyelerine tekerlekli sandalyeler alarak destek olan ÇABED Yetkilileri kapak toplama kampanyasını sona erdirdiklerini üyelerine bildirdiler.

ÇABED Başkanı Kerim Deniz, “Eski Başkan Mustafa Uçar başkanlığı döneminde büyük bir heyecanla başlattığımız ve ilçede 30 a yakın engelli vatandaşımıza mavi kapak toplayarak tekerlekli sandalye alarak sevindirmiştik. Ancak geçen bu süreç içinde zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Biz bu sıkıntıları bu güne kadar bir şekilde gidermek ve engellilere yardımlarımızı sürdürmek istedik. Fakat artık gördük ki bu mavi kapak toplama kampanyası amacından çıkartılmaya bşaladı. Bu kampanyayı duyan ve öğrenen herkesten farklı farklı durumlar ortaya çıkmaya başladı. Bu nedenle zaten derneğimizin katkıları ile devam eden kampanyayı biz Dernek olarak sonuçlandırdık” şeklinde konuşarak başka bir sorunlarına dikkat çekti.

Engellileri Mavi Kapak Toplama Kampanyasını başlattığımız günden bu güne kadar adeta dilenci konumuna koyulmaya başladık. Artık engellilerimizi ve derneğimizi dilenci konumundan çıkarmak ve dilenci olmadığımızı herkese göstermek istiyoruz. Engellilere sosyal bir devlet olan devletimiz sahiplenecek ve onların her ihtiyacını karşılayacaktır. Kısacası ÇABED kampanyayı tekerlekli sandalye alabilmek, birkaç engelliye engelini aştırmak için başlattık ama amacını aştı. Bu nedenle bu ihtiyaçlarını ya herkes kendi imkanları ile yapacak veya devlet sahiplenecektir. Özel insanların özelliğinin olmadığı böylesi yerlerde ÇABED olarak bizlerin de özelliği olması adına kampanyamızı üzülerek belirtmeliyiz ki sona erdirdik” dedi.

cabed-mavi-kapak-kampanyasini-bitirdi-(2).jpg

cabed-mavi-kapak-kampanyasini-bitirdi-(1).jpg

Haber- Foto. Nurhan Güzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber