ÇABED Faaliyetlerini Genişletiyor

ÇABED Faaliyetlerini Genişletiyor
2008 yılında kurulan Çarşamba Bedensel Engelliler (ÇABED) Derneği o günden bugüne yapmış olduğu etkinliklerle hem üyelerinin hem de çevre halkının takdirini toplamayı başarmıştır. Belli bir misyonu üslenen Üyelerinin hiçbir sorunlarına duyarsız kalmayan

 

Bu faaliyetlerini daha ileri götürebilmek adına kadın kollarını oluşturarak engelli engelsiz ayırımı yapmaksızın var olma mücadelesine yeni insanları da katmayı bildiler. 12.10.2012tarihinde  kadın kolları toplanıp yeni oluşumunu yaptılar; Kadın Kolları Başkanlığına Nurgül Öneği, aynı zamanda Derneğin Ahşap Boyama Eğiticisi, Kadın Kolları Başkan Yardımcılığına Nebiye Sarıtaş, Sekreterliğe Ayşe Sevim, Mali sekreterliğe Tülay Savaş seçilmiş olup ÇA-BED yönetim kuruluna sunmuşlardır.

ÇABED Başkanı Kerim Deniz, faaliyet alanlarımız genişledi, daha fazla engelli insana ulaşma imkânımız olmuştur. Buradan birlikte neleri yapabilirizi konuşup hedef belirleme zamanı gelmiştir. Bu faaliyetlerimizin ardından da anlaşılacağı gibi Gençlik kollarının da kurulma çalışmaları başlamıştır. Kimsenin bizi yok saymaması gerektiğini, siz biz ayırım yapmaksızın toplumun birer parçası olduğumuzu, bu şehirde birlikte yaşama kültürünü ancak ÇABED’le aşabileceğimizi bir kez daha göstermiş oluyoruz dedi.  Deniz kimsenin bizi yok saymasına müsaade etmeyeceğiz, ulaşılabilirlik ve yaşanabilirlik konusunda yetkililerin üzerine düşeni yapacaklarını umuyor, kadın kollarımızın çalışamlarında bize olan desteklerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum dedi..

ÇABED Kadın Kolları Başkanlığına seçilen Nurgül Öneği ise yaptığı açıklamasında, Derneğin kuruluşundan beri bu derneğe üye olduğunu, bu insanların yaşamı ile ilgili süreçte kendilerinden çok şey öğrendiğini, yaşama sevincini bu insanlardan öğrendiğini ifade eden Öneği, yaşam sürecimiz içinde kimin ne şekilde hayatını sürdürebileceğini hiç birimiz bilemeyiz. Her şey insanlar için o zaman bırakın üzülmeyi ve acımayı onlar için neler yapabiliriz bunu düşünelim. Birde yaşamım içinde çektiği sıkıntılara, sevinçlere onların gözüyle bakalım onlar neler yaşamış neler gözlemlemiş kendilerini hayata nasıl adapte etmiş ona bakalım. Yaşananlar kolay değil ama hayat kekelerle, acımalarla geçmiyor. Üzülmek sonuç değil o zaman bulunduğun an ve durum neyse onu olabildiğince iyi şartlara taşımalı ve olabildiğince hayata sarılmalı şartlar ne olursa olsun olabilirlik derecesinde tabi ki… Biz kadınlar kolu olarak diyoruz ki! Bu maratonda varız, bizimle mücadeleye var mısınız?.. Bizleri yalnız bırakmayan kadın kollarının kurulmasın da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diyerek, görevlerine başladıkları belirtildi.

cabed-faaliyetlerini-genisletiyor.jpg

Haber-Foto: Nurhan Güzel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber