ÇABED’ e Yeni bina ve atölye isteniyor

ÇABED’ e Yeni bina ve atölye isteniyor
Son yıllarda İlçemizde engellilere büyük yardım ve destek olan ÇABED için destek veren vatandaşlar derneğin mülkü olacak Dernek binası ve daha geniş atölye ile depo istiyorlar. Vatandaşlar, Engellilere destek olunması çağrısında bulundular

 

Mavi Kapak Toplama kampanyasını ÇABED Yönetimi sona erdirirken edindiğimiz bilgilere göre derneğe destek veren vatandaşlar tarafından da sık sık gündeme getirilen Depo ve Atölye yeri konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyor. ÇABED’in yıllardır Mavi Kapak Topladığını ancak kapakları koyacak depolarının olmaması nedeni ile Dernek binası önünü adeta çöplük gibi kullanarak kapak çuvallarını binalarının önüne koyduklarını belirttiler. Dernek binasının önünde ki plastikleri birisinin yakma ihtimali ile zar zor elde edilen Dernek binasından da oluruz korkusunu taşıdıkları belirtildi.

Sık sık depo gündeme gelmiş ancak bu güne kadar ÇABED yönetimine bir şekilde depo yardımı yapılmadığı öğrenildi. Yine Dernek Yönetimi sürekli engelli üyelerine İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığında kurslar düzenledikleri ancak kurs verilecek bir atölyelerinin olmaması nedeni ile hem dernek binası hem de kurs yeri olarak küçücük bir binayı kullanmalarının büyük sıkıntı olduğu belirtildi. Engelliler için atöyle ve depo oluşturulması halinde kurslarda yapılan ürünlerle kendi kendilerine yetecekleri ve kimseye muhtaç olmayacakları iddia edildi.

Bazı vatandaşlar ise ÇABED’e bu güne kadar göstermelik destekler verildiğini özellikle tüm siyasetçilerin seçim dönemlerinde kazandıkları takdirde engelliler için Dernek binası ve atölyesi, dinlenme salonları, spor salonları gibi geniş bir bina tahsis edileceği sözleri verildiği ama bu güne kadart hiçbir kimsenin girişimde bulunmadığını dile getiriyorlar. Çarşamba Belediye Başkanı ve İlkumut Özel Eğitim Merkezi sahibi ve kurucusu Ahmet Yılmaz’ın desteği ile katlı otopark alanında ki işyerlerinden küçükte olsa bir dernek binası verildiğini belirten vatandaşlar bunun yetersiz olduğunu belirttiler.

Özellikle 2009 ve 2010 yılında ki törenlerde AK Partili Milletvekillerinin de katıldığı tören de yeni ve daha geniş bir bina sözü verildiği ama bu güne kadar hiçbir Milletvekilinin sözünde durmadığını belirten vatandaşlar, “Engellilerin duyguları ile bile oynuyorlar. Bu tip verilen sözler hadi normal yaşamını sürdüren insanlar için fazla önem arz etmiyor ancak engellilerin bari duyguları ile oynanmasın.  Engellilerimize en kısa sürede ilçede tam kapasiteli bir dernek binası ve atölye ile depo olacak şekilde yeni bir merkezin acil olarak yapılmasını istediler.

Haber- Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber