ÇA-BED’de Engelliye destek durmak bilmiyor

ÇA-BED’de Engelliye destek durmak bilmiyor
Samsunun Ayvacık ilçesinden engelli çocuğunu okutabilmek için Çarşamba ilçesi Umut Mahallesine yerleşen Zekeri Akdağ’ın engelli çocuğu Onur Akdağ’a ÇA-BED tarafından tekerlekli sandalye bağışlandı

 

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL- Burak ÇALIŞKAN

     Engelli çocuğunun eğitim alabilmesi için Ayvacık İlçesinden Çarşamba Umut Mahallesine taşınan Umut için, toplanan mavi kapaklarla tedarik edilen sandalye bizzat Onur’un evine gidilerek teslim edildi. Onur’un bizzat evine gidilerek yaşadığı evi ve çevresi ÇABED yönetimince incelendi, ailenin ekonomik durumu hakkında da rapor tutularak ilgili birimlere sunulmak üzere çalışmalara başlandı.

     ÇA-BED Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte aileyi ziyaret eden başkan Kerim Deniz, Sosyal Devletin kendisine tanıdığı hakları hakkında bilgi aktardı. Ayrıca Onur kardeşimiz okulun nun yanında derneğimiz faaliyetleri çerçevesinde spor yapabileceğini, derneğin imkanları çerçevesinde evinden alınıp spor yaptırılacağını da belirtti. Deniz, “Onur kardeşimiz henüz 15 yaşında okumaya ekmek su gibi ihtiyacı olan bir kardeşimiz. Sosyal develetin bu tür kardeşlerimize eğitim desteği verdiğini hepimiz biliyoruz. İlçemizdeki idarecilerinde bu konuda duyarlı olacağını düşünüyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber