Ç.D.H.’ DE OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Ç.D.H.’ DE OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
​​​​​​​Çarşamba Devlet Hastanesinin eski yerine yapılması planlanan otoparkın inşaatına başlandı. Projeye göre otopark 263 araç kapasiteli olup yapımının en geç bir ay içinde biteceğinin bilgisi alındı.

‘Eski hastane bina yeri otopark oluyor’
Eski Çarşamba Devlet Hastanesinin 1986 yılından bu yana hizmet veren ve Şubat 2019 tan itibaren yapılan yeni devlet hastanesinin hizmete başlamasıyla eski hastane binasının görevi sona ermişti. 250 yatak kapasiteli yeni hastanenin bir yıldan uzun süredir mevcut yapılan otopark yetersiz kalırken yeni otopark yapılamamıştı. Hasta ve hasta yakınlarının tepkileri sonucu, eski hastane arazisi binanın yıkılmasının ardından geçtiğimiz günlerde araç otoparkı olarak inşaat yapımına başlandı. Otopark inşaatının en kısa içerisinde tamamlanarak araç otoparkı olarak hizmet vermesi için çalışmanın tamamlanmasına hızla çalışıldığı öğrenildi. 
hastane1.jpg
‘Yeni otopark hastanede park sorununu çözecek gibi’
İnşaat çalışmaları nedeni ile edindiğimiz bilgilere göre, İnşaat en geç 1 ay içinde bitirilmesi planlanırken otoparkın 263 araçlık olacağı, bu otoparkla birlikte hasta, hasta yakınları ve hastane personellerinin de otopark sorununun sonlandırılması hedefleniyor. Mevcut çalışma da otopark zemini direk normal betondan yerine kaya taşları ile dolgu yapılarak güçlendirildikten sonra havaalanlarında kullanılan zeminle eş değerde olması ve uzun yıllar tamir sorunu yaşanmamasının düşünüldüğü öğrenildi. 
hastane2.jpg

‘Hastane acil ile normal giriş- çıkış düzenlenmeli’
Yeni otoparkın yapımı ile birlikte mevcut yeni hastane giriş araç yol güzergahının da değiştirilmesinin beklendiği belirtiliyor. Mevcut girişin sadece acil girişi olarak kullanılması ve hastanenin giriş - çıkış yolu olarak ise hastaneden direk giriş ve çıkış yapılabilecek şekilde düzenlenerek bu alan da dönerli kavşak yapılması gerektiği düşünüldüğü ve çalışmaların bu yönde yapıldığı iddia edildi. Mevcut giriş ve çıkışta özellikle ambulans giriş çıkışları ile yayaların yürüme alanlarında büyük sıkıntı yaşandığı ve kazaya neden olabilecek durumların yaşanmaması adına çok dikkatli bir çalışma yapılacağının düşünüldüğü iddia ediliyor.
hastane3.jpg

HABER: Gülizar KELEŞ – Fahri GÜNGÖR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber