ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

ByLock mağdurları!

ByLock mağdurları!

Değerli okurlarım;
Bu millete kurşun sıkanlar, tankları insanların üzerlerine sürenler, uçakla meclisi bombalayanlar, özellikle FETÖ yapılanmasının baş mimarları yargılansın.

Asılsın gereken cezalar verilsin bunu bizde istiyoruz.
Ama bu süreçte çok mağdur aileler olduğu kanısındayım.
Bu süreçte birçok ailenin evinin yıkıldığı çocukların ve kadınların ve akrabalarının mağdur edildiğini söylemek istiyorum.

FETÖ’nün haberleşme ağı olan By-Lock yüzünden binlerce ailelerin mağdur olduğunu, yüzlerce insanın işinden-gücünden edildiğini görüyoruz. Adalet ararken adaletsizlik görüldüğünü görüyoruz. Biraz araştırma yaptım, interneti açık bu By-Lock denilen yazılımı araştırdım.

Değerli okurlarım
By-Lock öyle kolay indirilen bir program olmadığını özellikle de cep telefonlarına direk indirilmeyeceğini öğrendim. Ayrıca kişinin izni olmadan da indirilmeyeceğini öğrendim. By-Lock programı Jail-break uygulamalar içeren sitelerden sadece masaüstü bilgisayarlara indirildiğini öğrendim.

Ayrıca bu sistem uzun zaman alan bir sistemdir. Kişilerin rızası olmadan Jail-Break’i de kabul etmiyor şuana kadar 150 binin üzerinde kullanıldığı tespit edilmiştir.
Önemli olan konuya gelelim.

Elinde Avea hattı olan, Samsung telefon kullanan herkes bu By-Lock sıkıntısını yaşamaya elverişli olduğunu öğrendim.
Avea hattı olanların (IP) çatışması yaşamasından hiç ByLock kullanmadığı halde, mağduriyet yaşama sansının yüksek olduğu ispatlanmıştır.
Yapılan 2.ByLock mağdurlarının ortak özelliği Avea kullanmaları ve özellikle 2014 Temmuz ve Ağustos dönemlerinin öne çıkmasıdır.
ByLock listesi 1. ByLock listesinden farklı olarak mesajlar üzerinden değil (IP) kayıtlar üzerinden tespitler içerdiğini öğrendik.
2. ByLock listesindekiler (IP) çatışması olduğu anlaşılmıştır. Buda yüzlerce insanımızın mağdurluğunu ortaya çıkarmıştır. Bununla ilgili bilgi ve belgeler internet ortamında mevcuttur. Bu telefonların ve hatların bilirkişilerce incelendiğinde insanların masumiyeti anlaşılacaktır.

Bu sıkıntı dolayısıyla Avea’dan bu kayıtlar istenmiş ama Avea’nın log kayıtlarının hatalı olduğu tespit edilmiştir.  By-Lock mağdurlarının esas mağdur olduklarını iddia ediyorlarsa bilirkişi uzman istemeleri esasa olacak ki mağdurluğu ispatlansın.
Değerli okurlarım, çok insan mağdur bu şekilde yüzlerce kamu çalışanı işinden olmuştur. Bu yüzden yüzlerce ocaklar sönme noktasındadır yazık değil midir.

Şu an bile hattı Avea olanlar bu tehlikeyle karşı karşıyadır bilesiniz.
Devletin bu konuyu enden incelemediği de bilinmiyor. Sayın İçişleri Bakanı Soylu’nun 2. ByLock’ta operatörlerden kaynaklı sıkıntılar var demesi bunu doğruluyor.
Belgeleri bende mevcuttur.
Sayın Soylu’nun kendi beyanı bu programın yanlışlıkla indirilebilecek bir program olmadığını açıklıyor. Ayrıca insanların kendi rızası olmadan da indirilemediği için biz kullanmadık diyen ve yüzden içeride olanların neden incelenmediğini sormak hakkımız olamaz mı, ben kimseyi savunmuyorum. Asıl FETÖ’cular dışarıda gezerken, onlar içinde ibadet kısmı denildi. İnsanların mağdurluğu giderilmelidir. Boş yere 3-6 ay 1 yıl yatarların suçu nedir. Bu konunun irdelenmesi gerekli olduğuna inanıyorum. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ERTAN SAĞLAM Arşivi
SON YAZILAR