Büyükşehire bin 200 bisiklet

 Büyükşehire bin 200 bisiklet
 "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında bin 200 bisikleti kapsayan protokol imzalandı

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"nın "Fiziksel Aktivitenin Teşviki ve Çevresel Faktörlerin İyileştirilmesi" stratejisi kapsamında "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar, öğrenciler, üniversiteler, belediyeler, resmi kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarına bisiklet desteği sağlanıyor.

20161208aw922954_02.jpg

Bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bisiklet desteği sağlanması için Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı. İmzalar Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ve Halk Sağlığı Müdür Dr. Mustafa Kasapoğlu arasında imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu'na sağlık alanındaki çalışmaları için teşekkür etti.

Başkan Yılmaz: "Bisiklet kullanmak bize de şart oldu"
Kasapoğlu'nun Samsun'daki bisikletli yaşama büyük katkısı olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "İlçelerle birlikte bisiklet yolu konusunda daha önce çalışmalarımız oldu. Alt yapı konusunda fena değiliz. Fakat Büyükşehir Belediyesi'nin dışında da buna katkı sunulması gerekiyor. Mustafa Bey, bizim bu eksiğimizi giderme konusunda bakanlığın imkanlarıyla birlikte önemli katkılar sağlıyor. Çeşitli organizasyonlar yaptı. Bu günkü jestine de teşekkür ediyorum. Artık bisiklet kullanmak bize de şart oldu" dedi.

Kasapoğlu: "Kadınların yüzde 87’si, erkeklerin yüzde 77’si yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmıyor"
İmza töreninde bir konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Günümüzde teknolojik gelişime paralel olarak gerek çalışma hayatı ve gerekse ulaşım ve serbest zaman aktiviteleri içerisinde hareketin yeri giderek azalmaya başlamıştır. Bu değişim bir yandan yaşamımızı büyük ölçüde kolaylaştırırken diğer yandan toplum sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Günlük alışverişini bile bilgisayar başında sanal marketlerden gerçekleştiren bireylerden oluşan modern toplumda hareketsiz yaşam, ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Dünya Sağlık Örgütünün 2008 yılı raporunda, dünya genelinde 15 yaş ve üzeri yetişkinlerin yüzde 31’inin yeterince hareketli olmadığı belirtilmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından 2011’de yapılan 'Kronik Hastalıklar Risk Faktörleri Araştırması'na göre de Türkiye genelinde kadınların yüzde 87’si, erkeklerin yüzde 77’sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığı belirlenmiştir. Bu oranlar, hareketsiz yaşam tarzının ülkemiz için ciddi boyutlarda olduğunu ortaya koymaktadır. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak; başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm Samsun halkını sağlıklı beslenmenin yanında hareket etmeye, sağlık için pedal çevirmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Arlı: "Kızılırmak Deltası'na bu bisikletlerden koyacağız"
Fosil yakıt yakmayan araçların en sağlıklı yöntem olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, "Biz insanları bisiklet kullanmaya teşvik etmek için çeşitli çalışmalar içindeyiz. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzden aldığımız bu bisikletleri genelde sahil kesimine koyacağız. İnsanlar bunları kullanıp aldığı yere teslim edecek. Yeni bisiklet yolları yapacağız. Hava kirliliğini önlemek ve sağlıklı bir yaşam için bisikleti teşvik edecek çeşitli etkinlikler yapacağız. Kızılırmak Deltası'na da bu bisikletlerden koyacağız. 5-6 kişinin binebileceği akülü bisikletler koyacağız. Belli bir bölgeye fosil yakıt yakan araçları sokmayacağız. Bariyer sistemi yapacağız. O yörede oturan insanlar kart sistemiyle giriş çıkış yapabilecekler. Onun haricindeki insanlar araçlarını parkedip akülü bisikletlerle gezebilecek. Turist grupları da bunlardan kullanabilecek" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir