BÜYÜKŞEHİR ZABITASI O İMAJI SAMSUN'DA YIKTI

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI O İMAJI SAMSUNDA YIKTI
Artık işportacı kovalayan zabıta imajı ile anılmak istemediklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yılmaz Açıcı,

 "Teşkilatımız kendini geliştiren, eski imajını silmiş, modern teknolojisiyle ve gelişmeleri takip eden disiplinli özel bir kolluk kuvveti konumundadır. O imajı tarihe gömdük" dedi

107 personel ile vatandaşa her konuda yardımcı olduklarını ve hizmet verdiklerini anlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yılmaz Açıcı, zabıta memuru deyince akla gelen seyyar satıcı kovalamacası ve yıkımlar sırasında ortaya çıkan o manzaraların artık Büyükşehir zabıtası sayesinde son bulduğunu belirtti.

YÜZÜ ASIK ZABITAYA TAHAMMÜL YOK

Personele sürekli eğitim verildiğini ve psikolojik destek de sağlandığını anlatan Açıcı, " Sokakta görev yapan zabıtalarımız artık vatandaşın gözünde çok farklı. Eskiden eşkıya gibi gezen zabıtalar vardı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak o profili yıktık. Zabıta arkadaşlarımıza sürekli insan ilişkileri konusunda eğitim veriyoruz. Zaman zaman uzmanlarımız eşliğinde psikolojik testlere tabi tutuyoruz. Yüzü asık ve vatandaşı tersleyen zabıtaya tahammülümüz yok. Bu konuda Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın da talimatı kesin. Daima önceliğimiz halka ve esnafa ceza ile hükmeden değil; öğretici, yol gösterici ve güler yüzlü personel anlayışı ile hizmet vermek" diye konuştu.

ZABITA BELEDİYENİN VİTRİNİ

Planlı şehirleşmeden trafiğe,  tüketici haklarının korunmasından kimsesizlere sahip çıkılmasına kadar birçok konuda aktif olarak Samsunlunun hizmetinde olduklarını ifade eden Açıcı, "Zabıta bir nevi belediyenin aynası. Belediyenin vitrini olarak görülen zabıtanın gülen yüzünü hem esnafa hem de vatandaşa yansıttığımızı artık biliyoruz. Ancak bazen TV kanallarında ve yazılı basında halen seyyar satıcı zabıta kavgaları ile anılıyoruz. Tek isteğimiz de artık zabıtaların o imajla anılmaması. Çünkü teşkilatımız kendini geliştiren, eski imajını silmiş, modern teknolojisiyle ve gelişmeleri takip eden disiplinli özel bir kolluk kuvveti konumundadır" ifadelerini kullandı.

buyuksehir-zabitasi-o-imaji-samsunda-yikti-(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz