BÜYÜKŞEHİR MECLİS TOPLANTISI

BÜYÜKŞEHİR MECLİS TOPLANTISI
19 Mayıs Belediye Başkanı Mustafa Topaloğlu, ilçenin Dereköy Mahallesi'ndeki mezarlığın daraltılmasıyla ile ilgili gündem maddesinin reddedilmesine tepki göstererek, meclis üyelerini Allah’a havale ettiğini söyledi

Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Mayıs ayı 10. Birleşiminin 1. Oturumu Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki gündem maddelerinden biri olan 19 Mayıs İlçesi Dereköy Mahallesi’ndeki mezarlığın daraltılması ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. 19 Mayıs ilçesinin ilgili mezarlığın daraltılmasıyla ilgili meclise sunduğu teklifin reddedilmesi üzerine İlçe Belediye Başkanı karara tepki göstererek, Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır ve meclis üyelerini Allah’a havale ettiğini dile getirdi.

Karara tepki gösteren 19 Mayıs İlçe Belediye Başkanı Mustafa Topaloğlu, “Ben sizi ve çalışma arkadaşlarınızı Allah’a havale ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu kadar adaletli bakışınızı ve açınızı değiştirmeden 17 ilçenin 17’sinde de uygularsınız. Ben de sizin bundan sonraki uygulamalarınızda teşekkür ediyorum. Bundan sonra bizim size bir şey getirmemize gerek yok. Lütfen 19 Mayıs ilçesini imar edin de biz de kurtulalım. Ben sizi ve arkadaşlarınızı Allah’a havale ettim. Ondan başka da sığınacağımız kimse yok” dedi.

Mezarlığın daraltılmasının doğru olmadığını ve Başkan Topaloğlu’nun “Allah’a havale ediyorum” kelimesinin espri olarak söylediğini ifade eden Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, “19 Mayıs Belediyesi buradaki mezarlık yerinin daraltılmasını istiyor. Biz de daha önceki planlarda bu daha genişti ve daraltılmasının doğru olmadığını düşündük. Mecliste bunun uygun olmadığını düşündük ve reddettik. Mezarlık ile ilgili konu olunca Başkan Topaloğlu da ‘Allah’a havale ediyorum’u da espri olsun diye söyledi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilgili gündem maddesi oy çokluğu ile mezarlığın daraltılması reddedildi.

CANİK İLÇESİNE GENÇLİK MERKEZİ GELİYOR

Canik Belediyesi sınırları içerisinde Gençlik Merkezi yapılması ile ilgili görüşülen gündem maddesinde de Çakır, Canik ilçesine yapılması planlanan Gençlik Merkezi’nin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşüp ortak bir yer bulduklarını ve şu andaki 19 Mayıs Stadyumu girişindeki boş alanın uygun olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir