Büyükşehir Halk Oyunları Topluluğu Kupaya Doymuyor

Büyükşehir Halk Oyunları Topluluğu Kupaya Doymuyor
Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Faaliyet Programı kapsamında 20-22 Mart tarihlerinde Kırşehir'de düzenlenen halaylar 4. grup yarışmasında farklı kategorilerde kupaların sahibi oldu.

Ulusal ve uluslararası alanlarda gerçekleştirilen yarılma ve festivallerde Samsun’u en iyi şekilde temsil etmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu duyulan güveni boşa çıkarmayıp katıldığı her alandan başarı ile dönmeye devam ediyor.

Geçen Şubat ayı içerisinde Samsun Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Türk Halk Oyunları Federasyonu Samsun İl Yarışması’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu adeta tüm kupaları toplamıştı. Yarışma sonunda minikler geleneksel düzenlemeli dal il birinciliği, minikler geleneksel düzenlemesiz dal ikinciliği, yıldızlar geleneksel düzenlemesiz dal il birinciliği, büyükler geleneksel dal il ikinciliği, büyükler geleneksel düzenlemeli dal il birinciliklerini büyük bir başarıya imza atmıştı. Ardından 20-22 21-22 Mart tarihlerinde Kırşehir'de düzenlenen halaylar 4. grup yarışmasında Samsun Yöresi oyunuyla minikler geleneksel düzenlemesiz dal grup birinciliği, yıldızlar geleneksel düzenlemesiz dal grup üçüncülüğü alan ekip Samsun'a dönüş yaptı.

12 Nisan'da Artvin'de düzenlenecek olan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Büyükler Geleneksel Düzenlemeli Bölge Yarışmasına katılacak olan büyükler, birinci olmaları halinde Türkiye birinciliği için yarışacak. Ayrıca ekip Bulgaristan, Almanya, Rusya ve KKTC'de gerçekleştirilecek olan Uluslararası Halk Dansları Festivallerinde Türkiye’yi temsil edecek. 300'e yakın öğrencisi ile haftada 7 gün çalışmalarını sürdüren topluluk, başta Samsun yöresi olmak üzere, Trabzon, Artvin, Adıyaman, Gaziantep, Denizli Acıpayam, Diyarbakır, İzmir ve Kuzey Kafkas Yöresi oyunları öğretilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir