Büyük Migren Buluşması İstanbul’da gerçekleşti

Büyük Migren Buluşması İstanbul’da gerçekleşti
Türk Migren Derneği (TUMİD) Başkanı ve Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Çetin Duygu; migren hastalığına karşı toplumu bilgilendirmek, migren hastalığının tedavisinin nasıl olabileceğini anlatmak amacıyla bir toplantı düzenledi.

Op.Dr. Çetin Duygu tarafından migren ameliyatı yapılan hastalar ‘Büyük Migren Buluşması’ adı altında gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hastalar ortak bir dert olan migren hastalığından etkilenmiş ve migren ameliyatı sonrası iyileşmiş hastalar olarak ameliyat sonrası yaşamlarındaki kalite farkını göstermek ve migren hastalığına dikkat çekmek amacıyla toplandı.

Toplantıda konuşan Dr. Çetin Duygu, migren hastalığının asrın vebası gibi milyonları etkilediğini, her 6 kişiden birinde migren hastalığı bulunduğunu, Türkiye' de yaklaşık 10 milyon kişinin bu hastalığın etkileri ile savaştığını belirtti. Migren hastalığının sadece baş ağrısından ibaret olmadığına değinen Çetin Duygu, “Bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı hassasiyetle seyreden hastalar, migren atakları tuttuğu zaman vücutlarında herhangi bir fiziksel bozukluk olmamasına karşın içinde bulundukları durumdan dolayı dışarı çıkamıyorlar, kimseyle konuşamıyorlar, işlerinden ve aile yaşamlarından geri kalıyorlar. Bu denli ciddi bir hastalık olan migren toplumlar açısından da ciddi bir mali yüke neden oluyor” dedi.

“MİGREN HASTALIĞINDAN KURTULMAK AMELİYATLA MÜMKÜN”

Amerika’dan getirmiş olduğu migren ameliyatı yöntemiyle yüzlerce migren hastasını sağlığına kavuşturduğuna dikkati çeken Duygu, şöyle konuştu: “Ameliyatın başarı oranının yüzde 90 olduğu bilimsel araştırmalarda saptandı. Migren ameliyatı sonrası yüzde 60 oranında tam iyileşme, yüzde 30 oranında belirgin düzeyde iyileşme sağlandığı, hastaların 5 yıllık takip çalışmasıyla belirlenmiştir. Migren ameliyatı olan hastaların, ameliyat sonrası sağlıklarına kavuşmaları mümkün oluyor.”

Migren hastalığının varlığını ve yaygınlığını duyurmak, tedavisi olmadığı düşünülen bir hastalık olan migrenin, migren ameliyatı ile tedavisinin mümkün olduğunu göstermek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, migren ameliyatı olarak sağlıklarına kavuşmuş hastalar da görüşlerini dile getirdi. Toplantıda konuşan migren ameliyatı olmuş hastalar migren ameliyatı sonrası sağlıklarına kavuştuklarını, migren hastalıklarının tamamen geçtiğini söylediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel