'Bütün Türkiye'de elektrik fiyatları sabitlenmeli'

Bütün Türkiyede elektrik fiyatları sabitlenmeli
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanlığı’nın kayıp kaçak sorunu nedeniyle EPDK’ya dava açmasıyla ilgili olarak konuştu.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanlığı’nın kayıp kaçak sorunu nedeniyle EPDK’ya dava açmasıyla ilgili olarak, “Bu Türkiye’nin üstesinden beraberce gelmesi gereken bir konu. Bize düşen o bölgelerde de çalışmaları yoğunlaştırarak ki nedeni de bellidir, o problemin üstesinden gelerek vatandaşlarımızın üzerindeki yükü almaktır” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK’nın 11. yıldönümü dolayısıyla katıldığı konferansta gazetecilerin sorularını cevapladı. Milli Savunma Bakanlığı'nın, Danıştay 13. Dairesi'nde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) kayıp-kaçağın elektrik faturalarında, ayrı bir bölümde gösterilmesini öngören kararının iptali istemiyle açtığı davanın hatırlatılması üzerine Yıldız, EPDK’nın 11. yıldönümünde böyle bir dava açılamasının enteresan olduğunu belirtti. Yıldız, “Biz hükümet olarak bütün bakanlıklarımızla tek ortak dili her zaman yakalarız ve kullanırız. Bu Türkiye’nin üstesinden beraberce gelmesi gereken bir konu. Dicle ve Van bölgesini çıkardığımızda Türkiye’nin ortalama kayıp kaçak oranı Avrupa Birliği kayıp kaçak oranından daha düşüktür. Bize düşen o bölgelerde de çalışmaları yoğunlaştırarak ki nedeni de bellidir, o problemin üstesinden gelerek vatandaşlarımızın üzerindeki yükü almaktır” dedi.

Türkiye’nin siyasi ve sosyal yapılanması gereği elektrik fiyatlarının ulusal tarifede olmasının çok önemli bir yapı olduğunu ifade eden Yıldız, “Bütün Türkiye’de elektrik fiyatlarının meskenlerde sabit fiyatlı olmasıdır. Tabii ki bölgelere göre değişiklik arz eden kayıp kaçak oranı vardır. Ama kayıp oranlarını çıktığımızda, kaçaklarda alacağımız mesafenin artık daha da azaldığını görüyoruz” diye konuştu.

Yıldız, herhangi bir kurumun girişimde bulunmasına gerek olmaksızın 2015 yılının sonuna kadar yol haritasının tamamen sağlayacağını dile getirdi. “2015 yılı öncesinde kayıp kaçak ortadan kalkmayacak mı?” sorusu üzerine Bakan Yıldız, “Bir birimin faturalarda görünüyor olması ile onun ortadan kalkmış olması aynı şey değildir. Biz şeffaflık adına böyle bir uygulama başlattık. Ona devam edilemeyebilir. Ama bunun gerçek rakamı bütün ulusal tarife içerisinde değerlendirilecek rakamlardır” diye konuştu.

EPDK’nın iş yükünün azaltılmasına ilişkin de açıklama yapan Yıldız, “Piyasada erişilebilirliği sağlamak için her birimin gündemini azaltmak lazım. Ama etkili çalışma her zaman olacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir