Buruk Yılbaşı

Buruk Yılbaşı
Depremin vurduğu Hatay'da yakınlarını kaybeden ailelerin buruk yılbaşı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da yaklaşık 25 bin insan vefat etmişti. Deprem sonrası Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde vefat eden vatandaşlar için şehitlik oluşturuldu. Görenlerin yüreğini burkan deprem mezarlığı, özel günlerdeyse vatandaşlar tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Bu günse vatandaşlar; yeni yıl öncesi yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek dua ettiler. Depremde eşini, 2 evladını, kardeşini ve çok sayıda yakınını kaybeden Mehmet Yılmaz ise yürekleri burktu.

aw110112-04.jpg

“Onlarda olmuş olsa daha mutlu olacaktık”

Asrın felaketinde eşi, 2 oğlu ve kardeşi vefat eden Mehmet Yılmaz, hayatta kalan kızı Elmas’la birlikte ailesinin mezarlarını ziyaret etti. 2023 yılını unutmayacağını dile getiren Yılmaz, “Ben; eşimi, 2 oğlumu, annem, kardeşim, abim ve çok sevdiğim komşumu depremde kaybettim. Birinci derece olarak 5 yakınımı depremde kaybettim. Ailemden geriye kızım ve ben kaldık. Babam ve kardeşlerimde sağ salim hayattalar. Ben depremde vefat eden ailemi ziyarete geldim. Onlarda olmuş olsa daha mutlu olacaktı, demek ki kaderleri böyleymiş. 2023’ü hiç unutmayacağız. Unutulmayacak. İçimizde yaşıyoruz her şeyi, kalbimize gömdük” dedi.

aw110112-05.jpg

“Yılbaşı olduğu için ziyarete geldik”

Yılbaşı dolayısıyla mezarlık ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Mehdi Hindevi, “Depremde; annem, babam, eniştem ve yeğenimi kaybettik. Biz bu gün yılbaşı olduğu için ziyarete geldik. Rabbim rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yaşam