“BURUK SEVİNÇ YAŞIYORUZ”

“BURUK SEVİNÇ YAŞIYORUZ”
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, 30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nü kutladı.

30 Kasım Dünya Şoförler Günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, pandemi sürecinde yaşanan mağduriyeti de dile getirdi.

‘Servisçiler Normalleşemedi’
30 Kasım Dünya Şoförler Günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Yılda bir defa hatırlanmamız önemli bir durum. Ancak bu defa buruk geçen bu günümüzde tamamen endeksli olduğumuz ve esnafımızın da odaklandığı tek bir konu var. Pandemi sürecinde ekonomik olarak bunun üstesinden nasıl geliriz. 1 sene önce başlayan Covid-19 hastalığından dolayı tüm sektörlerimiz sekteye uğradı. Bu durumdan en çok etkilenenlerden biri ise servis şoförlerimiz oldu. Bu sektörde çalışan arkadaşlarımız hala daha normalleşemedi.” dedi.

‘Kontak Çeviremedik, Ödeme Günü Geldi’
Pandemi sürecinde eğitime ara verilmesiyle birlikte servis sürücülerinin kontak çevirememesi hakkında konuşan Başkan Musa Bala, “Okulların kapatılmasıyla gelen bu sıkıntı hala daha devam ediyor. Ocak ayının 4’üne kadar okulların açılmayacağı söylendi. Tabi hala daha kesin bir şey değil ama bupandemi sürecini değerlendirdiğimiz zaman sürücü arkadaşlarımız, devletimizden ne kısa çalışma ödeneği ne de sosyal yardımlaşma vakıfların verdiği ya da kaymakamlığın verdiği yardımlardan yararlanamadı. Yaklaşık 1 sene boyunca kimse kontak çeviremediği için SSK borçlarını,bağkurlarını ve faturalarını ödeyemediler. Pandemi sürecinde destek kredileri vardı. O zamanlar bir nebze nefes alsakta ödeme günü geldi. Bu arkadaşlarımız şimdi icra ve haciz uygulamalarıyla karşı karşıya kaldılar.” şeklinde konuştu.

‘Büyük Beklenti İçerisindeyiz’
Servisçi esnafları için yapılan öneriler üzerine konuşan Başkan Bala, “Devletimiz servisçilerimizi unuttu sayılmaz. Devlet bu borçların yapılandırılması için yeni bir kanun çıkardı. Ancak önümüzdeki günlerde büyük bir beklenti içerisindeyiz. Bu dönem içerisinde bizler de bakanlıklara ve federasyonla yaptığımız bazı görüşmelerde mağduriyetimizi anlattık. Bu sorunlara ilişkin öneriler verildi. Önerilerden biri de Sosyal Güvenlik Kurumu’nda biriken işsizlik fonunda çalışmayan arkadaşlarımız tespit edilip, ailevi bütçesini karşılayacak şekilde yardımda bulunulmasıydı.” ifadelerini kullandı.

“Bandroller Askıya Alınsın”
Servis araçlarıyla ilgili yaşanan mağduriyetin giderilmesini talep eden Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, “Araçlarımız çalışmadığı halde muayene yaptırmak mecburiyetindeyiz. Yıllık 2 taksit ödeme zorunlulukları var. Bu bandrollerin ödemelerini devletimizden askıya almasını istiyoruz. Muayeneleri yapılmış olarak 1 yıl sürelerini uzatmak istiyoruz. Bu tür taleplerimizi yetkililerimize bildirdik. İnşallah yakın zamanda servis arkadaşlarımıza esnaf paketiyle güzel müjdeler vermek istiyoruz. Aile Sosyal Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığı’mızın bir takım çalışmaları mevcut. Bu çalışma sonlandığında arkadaşlarımıza bu güzel müjdeyi vermek istiyoruz.  Devletimizin bir an önce servisçilik sektörüne olumlu bakmasını ve bu mağduriyetimizi karşılamasını istiyoruz. Tekrardan tüm şoförlerimizin 30 Kasım Dünya Şoförler Günü’nü kutluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber