Burhan Kuzu’dan 'Twitter kapatılsın' başvurusu

Burhan Kuzu’dan Twitter kapatılsın başvurusu
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesi ile Twitter’in kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesi ile sakıncalı içeriğin kaldırılması, bu mümkün değilse Twitter’in kapatılması talebiyle bireysel başvuru hakkını kullanarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Yaklaşık 1 sene önce Twitter üzerinden kendisine hareket edildiği gerekçesi ile avukatları aracılığı ile savcılığa müracaat eden TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Türkiye’de muhatap olmadığı ve yargı yolunun devam edemediği için, sakıncalı içeriğin kaldırılması, bu mümkün değilse Twitter’in tamamen kapatılması talebiyle bireysel başvuru hakkını kullandı ve Anayasa Mahkemesi’ne müracaat etti.

 

Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru sürecinin açılması sürecini anlatan Burhan Kuzu, “Bireysel başvuru hakkını 2010 yılından itibaren Anayasamıza koyduk, doğru da yaptık. O günden bu yana çok isabetli olmayan bir iki karar dışında bazı alanlarda hakikaten önemli mesafeler alındı. Bu kurumla alakalı olarak getirdiğimiz düzenlemede, bireysel başvuruda bulunabilmek için 2 tane şart öngördük. Bunlar, diğer mahkemelerin işine karışmama ve iç denetim yollarının tüketilmiş olması. En son çare ve İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmeden önce Anayasa Mahkemesi bu işi çözsün istedik. 2 tane gerekçemiz var, birincisi mali olarak yurtdışında ülkemiz büyük çapta tazminatlara maruz kalsın, ikincisi siyaseten neden yıpransın. Bu kurum son Twitter kararına kadar sorunlu gitmedi. Twitter kararı bir dönüm noktası ve bence önemli bir dönüm noktası. Gidilen yanlış yoldan gidilirse ülkede diğer mahkemelerin çok fazla anlamı kalmamış olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir