Bülent Arınç'ın Sözleri, Şehit Annesini Üzdü

Bülent Arınçın Sözleri, Şehit Annesini Üzdü
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, BDP Milletvekili Gülten Kışanak’la ilgili yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Cezaevi'nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım" sözlerine Samsunlu

 

18 Nisan 1992 günü Ağrı dağı eteklerinde bulunan Pamuk Geçidi'nde 3 astsubay arkadaşı ile birlikte bir grup PKK’lı terörist tarafından şehit edilen Astsubay İlhan Hamlı’nın annesi Bedriye Hamlı (76), Arınç'ın sözlerinin kendisini yaraladığını belirterek, "Açıklamaları ile şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış, şehit yakınları ve gaziler arasında büyük bir infiale neden olmuştur. ‘Dağa çıkardım’ açıklaması, bölücü terör örgütüne büyük moral vermiştir. Şehit annelerinden özür dilemelidir. 'Dağa çıkardım' açıklaması, kabul edilebilir bir açıklama değildir. Çünkü, dağa çıkanlar yüzünden 21 yıldır buz gibi bir mezar taşına 'evladım' diye sarılıyorum. Benim gibi yüzlerce anne, şimdi şehitliklerde evladının toprağını, evladının saçlarını okşar gibi okşuyor ve kokluyor" dedi.

"Peki biz şehit anneleri olarak dağa çıkıp evlatlarımızı dağda şehit edenleri mi öldürelim” diye sonar Bedriye Hamlı, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘dağa çıkardım’ açıklamasına Başbakan Erdoğan da sert çıkarak 'Ben dağa çıkmam, bizim yolumuz bu değil’ dediğine göre, Bülent Arınç şehit ailelerinden özür dilemelidir" diye konuştu.
bulent-arincin-sozleri,-sehit-annesini-uzdu1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir