Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bu Vatanda ŞEHİT olmak artık anlamsız mı?

Bu Vatanda ŞEHİT olmak artık anlamsız mı?

 

 

Ne yazarsanız yazın bu millete yaranamıyorsunuz. Ne memnun olan memnun olduğunu ne de memnun olmayan olmadığını değil herkes yaptığının tersine tepki göstermeyi maharet sayıyor. Dün yine bazı okurlarım sitemlerde bulundu. Birisi ben dedim ondan yazmış diyecektir mesela hemen bu yazım sonrasında.

Dün hatırlarsanız Köktaş başkanı yazmıştık. Ama bazı okuyucularımız haklı olarak en son meydana gelen hain saldırıda 8 Mehmetçik Şehit oldu sende tek satır yok diyerek sitem etti.

Ey sevgili okurlarım.

Biz Çarşamba’da basın olarak basın açıklaması yaptığımız günler oldu. Mehmetçiklerin Şehit olmasında yazılar yazdık. Hepsinde de AK Parti ile ters olduğu için yazıyor diyerek eleştirmiştiniz ya hani. O günlerden bu günlere ne değişti.

Hala Şehitlerimizin sayısı her gün nerede ise standarda varırken, Kim ne yapıyor. Şimdi biz yazınca birileri sokağa mı çıkacak, tepki gösterecek.

YOK.

Ya ne olacak? Hemen bizi ortalık karıştırmakla itham edileceğiz. Ölen öldüğü ile kalıyor. Bu lafı bana söylemeseler daha iyi olurdu. Bu mübarek günde Şehit haberlerine benim kadar çoğunun içi yanmaz.

Yıllarca o kurumun içinde görev yapmış birisi olarak ve hala da arkadaşlarımın oralarda olduğunu bilip, düşünerek yaşamak…

Ne zaman, hangi gün bir mesai arkadaşımın, silah arkadaşımın Şehit oldu haberini duyacağım korkusu ve üzüntüsü ile yaşarken. Ben Şehitleri yazmışım ne olacak ki. Görevli olanlar gerekeni yapmadıktan sonra. Nerede muhalefet, nerede iktidar. Her Şehit töreni sonrasında  “İnşallah bu son olur. Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye diye bu günlere gelmedik mi!?. Yan gelip yatma yeri değil dedi başbakan ortalık yangın yerine döndü ve bir anda ateş söndü bitti gitti.

Hani kim ne yaptı?.

Şehit olan yüzlerce Mehmetçiğin ardında bıraktığı yetimler, öksüzler, dul eşler ve boynu bükük içi yangın yeri olmuş anne ve babalar unutulmamalı.

Ramazanda üç beş tabak yemek vermekle Şehitler şad edilmiyor. O yemeği vermeyin onun yerine acıları dindirin bitirin şu lanet terörü ve yardakçılarını.

Eğer ki bir iş yapılması gerekiyorsa O bölge kim ne derse desin Olağan üstü durumda ablukaya alınıp temizlenmedikçe biz daha çok Şehit haberli alacağız demektir.

Benim kafam buna basar, bunu bilir ve söylerim.

Herifler hala AB, Avrupa ve ABD’ den, TBMM’ den destek görüyorsa lafım yok artık. Bunun sorumlularını yıllardır Askere çıkartanlar çok iyi biliyor ki bunların destekçisi ve sözcüleri TBMM’dir. Sözüm ona müttefiklerimizden bazılarıdır ki bunu her iktidarlar da çok iyi biliyor.  Yani siyasetin bir kanadı ve birileri bu teröristleri besliyorsa; bu vatanda şehit olmak anlamsız mı, boşu boşuna can kaybı mı?. Bana sorarsanız artık “ŞEHİT olmak bile artık bana anlamsız geliyor”. Ve hatta kimse kızmasın, darılmasın ama Gururla ve şan, şerefimle görev yaptığım TSK ‘da geçen yıllarıma acıyorum.  Çünkü hepsi boşaymış. Birilerinin  rahatlığı için yapmışız işleri asla Vatan için yapmamışız diye düşünmeye başladım artık.

Ölenlerin hele ki orta direk denilen insanlardan olup, Zengin, Milletvekili,- Bilmem kimlerin çocukları olmadıkça, onlarında ciğerlerine kor düşmedikçe bu terör bitmez bizim acımız da dinmez. Yani AK Parti ile zengin, Milletvekili çocukları da o bölgede askerlik yapmadıkça bu iş çözülmez. Onlarında ciğeri yansın görün bakın 3 günde oraları tertemiz ediyorlar mı etmiyorlar mı? İçi yananın acısını içi yanan bilir.  Gerisi hikaye ve siyaset, koltuk, makamdır.

Şimdi hakkımda dava mı açılır bilemem ama bedavandan ölmek olarak görüyorum artık bu kayıpları. Çünkü ŞEHADET MERTEBESİNİN ANLAMINI öylesine altını boşalttılar ki. Adamlar Türkiye’ye törenlerle girip gönüllerince Show yaptıkları gün bende TSK’ da bu gün yaşananlar da boş geliyor.

Benim için her şey VATANDIR. Ancak yaşananları görünce VATAN, BAYRAK, ŞEHİTLİK yücelik ve yüce mertebe iken, koltuk, makam ve bulunduğun yerde kalmak önemli olmuşsa ve hala da aynı çizgi devam ediyorsa gerisi ise TEFERRUATTIR…

(Artık dua etmek, üzülmek bile istemiyorum. Çünkü bu Millet bunlara layık değil. Etsek ne olacak ki. Bu yazım yayınlanırken kim bilir kaç Mehmetçik hain saldırıda yine hayatını kaybetmiş olacak. Vah, ah, etsek neye yarar ki?)

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR